Szórakozás

A színész ötmilliós autója ugrik egy parkolási bírság miatt

rokkant (rokkant, )
rokkant (rokkant, )

Lippai László hiába vitatta a büntetést, panaszával elkésett – írja a Blikk.

A színész súlyos beteg édesanyját vitte kétnaponta orvosi kezelésre, s annak rokkant kártyájával parkolt a kórház előtt. Ennek ellenére megbüntették, s az ügy – Lippai hiába próbálta utólag bizonyítani, hogy jogosan nem vett parkolójegyet – a végrehajtási szakaszig jutott. A színész állítja: nem tudott semmilyen bírósági döntésről, az árverezés is derült égből villámcsapásként érte.

A Blikknek a színész botránynak nevezte nemcsak ezt, hanem azt is, hogy a végrehajtó egy többfős csoporttal érkezett az árverésre, amelynek tárgya a négy éve vásárolt, 62 ezer kilométert futott Honda CR-V típusú autója volt, amely most 4,5-5 millió forintot érhet. A végrehajtó a becsértékét 900 ezer forintban állapította meg, az egyik vevő pedig 570 ezret zsebből ki is fizetett. A végrehajtó a jegyzőkönyvet megírta, elkérték a kulcsot, forgalmit, szervizkönyvet, bevágták magukat a kocsiba, és már ott sem voltak.

Az autón még csaknem 3,5 millió forint hitel volt. A vevő, aki a licitáláson elnyerte az autót, azt mondta, ő fizeti a részleteket, de erről megállapodás írásban nem született, a végrehajtó sem tüntette fel, így Lippainak kell törleszteni tovább a kocsit.

Kamarás Péter ügyvéd szerint a színész perújítást kérhet, ha a bírósági határozatról nem tudott, hiszen joga lett volna ott lenni a tárgyaláson, hogy megvédje álláspontját, a végrehajtást is felfüggeszthették volna. A Blikk szerette volna megkérdezni az árverést intéző bírósági végrehajtó álláspontját, de őt nem tudták elérni.

Mint korábban megírtuk, 5 perc parkolás valóban kerülhet akár 500 ezer forintba is. Egy férfi barátja kérésére, annak idős, mozgássérült édesanyját vitte el kórházi kivizsgálásokra, kezelésre. Ehhez egy mozgássérült-igazolványt is kapott, hogy a kórházhoz közeli helyeken tudjon parkolni. Itt kezdődött a kálvária, amelynek végén a bíró bűnösnek találta a sofőrt és ötszázezer forintra vagy száz nap elzárásra ítélte. Ugyanakkor arra is volt már példa, hogy a bíróság bírósági végrehajtót ítélt el, amiért az a szakmája szabályait megszegve, a hatáskörén túlterjeszkedve járt el. A bíróság hivatali visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik