Szórakozás

Milliók életét követeli a WC-hiány

nyilvános wc (nyilvános wc, )
nyilvános wc (nyilvános wc, )

A WC Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a higiéniás viszonyok fejletlenségére és a WC-hiány világszerte tapasztalt problémájára, amely milliók életét követeli. A világon minden harmadik ember számára elérhetetlenek a normális higiéniai körülmények.

Becslések szerint jelenleg a Föld népességének több mint egyharmada, vagyis körülbelül 2,5 milliárd ember nem fér hozzá normális higiéniás körülményeket biztosító WC-hez. Sőt több mint egy milliárd ember egyáltalán nem használ WC-t és a szabadban végzi a dolgát.

A megfelelő higiénia hiánya növeli bélférgek és az olyan betegségek terjedésének esélyét, mint a kolera vagy a hasmenés. Minden huszadik másodpercben meghal egy gyermek a nem megfelelő higiéniás körülmények miatt. A probléma leginkább Dél-Ázsiát és Afrika déli részét sújtja. A tisztaság hiánya tulajdonképpen egyike azoknak az okoknak, melyek a legtöbb ember életét veszik el világszerte.

Annak ellenére, hogy milliók halnak meg minden évben a higiénia alacsony szintje miatt, a nyugati világban csak meglehetősen kevesen tudnak a probléma súlyáról és következményeiről.

További részletek itt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik