Szórakozás

Tavasz óta lopták a bringákat

Fehérvári fiatalok kerékpárlopásokkal és más bűncselekményekkel tartották fenn magukat.

Egy székesfehérvári férfi tett feljelentést 2012. májusában ismeretlen tettes ellen, aki ellopta kerékpárját Székesfehérvár, Tóvárosi lakótelepről. A későbbiek során a keresett kerékpárt a városban megtalálta, ami alapján a nyomozók eljutottak a 21 és a 19 éves fehérvári tolvajokhoz. Elfogásukat követően előállították őket tájékoztatta a Fehérvár24-et Kis Z. Edward megyei rendőrségi szóvivő.

A fiatalemberek kihallgatásuk során együttműködést mutattak, további bűncselekményeket ismertek el, amik elsősorban kerékpárlopásokról szóltak. Az eljárás alatt kiderült, hogy az elkövetők rokoni, „sógori” kapcsolatban vannak. A kihallgatásokat és házkutatásokat követően, a gyanúsítottak – együttműködésüknek köszönhetően – szabadítva lettek.

A nyomozók megfeszített munkával keresték a további sértetteket a lefoglalt kerékpárokhoz és alkatrészekhez. Kitartó munkájuknak köszönhetően további hat kerékpár került vissza jogos tulajdonosához.

A nyomozás alatt a fiatalabbik férfi ellen megalapozott gyanú merült fel további bűncselekményekkel kapcsolatban. A fiatalember azonban a hatóság munkáját próbálta meghiúsítani azzal, hogy idézésekre nem jelent meg. Így körözését rendelte el a Székesfehérvári Rendőrkapitányág. 2012. október 30-án fogták el a járőrök Székesfehérvár, Palotai úton egy közúti igazoltatás során. Ezt követően bűnügyi őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került, ahol jelenleg is várja a vele szemben folyó büntetőeljárás lezárását. Fogvatatásának ideje alatt a fehérvári nyomozók további bűncselekményekkel gyanúsították meg.

Ez idő alatt sógora ellen is körözést kellett, hogy kiadjanak a nyomozók, mert a részére küldött idézésekre ő sem jelent meg, ismeretlen helyre költözött. A felkutatása érdekében végzett adatgyűjtések eredményre vezettek, így a tartózkodási helyét sikerült kiderítenu. Elfogására 2012. november 03-án került sor. A nála tartott házkutatás során további két kerékpárt illetve egyéb kerékpáralkatrészt foglaltak le. Ezekkel kapcsolatban a 21 éves férfi úgy nyilatkozott, hogy azok a tulajdonát képezik.

A lefoglalt tárgyakat az eljárásban eddig résztvevő sértetteknek bemutatta. Ezek közül többet egy fehérvári férfi egyértelműen felismert, mint a pincéjéből eltulajdonított kerékpáralkatrészeket. A férfi bűnügyi őrizetbe vételéről döntött a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztálya és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Bírósági meghallgatására a hétvégén került sor, ahol a Székesfehérvári Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A székesfehérvári nyomozók tovább folytatják a bizonyítékok beszerzését vele szemben azt feltételezve, hogy több korábbi lopáshoz is köze lehet. Így nem kizárt, hogy a későbbiek folyamán a terhére róható bűncselekmények száma bővülni fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik