Szórakozás

Norbi döbbenetes bejelentése Szita Bence ügyyében

Mint már megírtuk, Szita Bence brutális meggyilkolása a sztárvilágot is véleménynyilvánításra sarkallta. Újabb és újabb hírességek szólalnak meg a témában, akik bizony nem finomkodnak, sőt.

A kaposvári gyerekgyilkosság kapcsán ismét felmerült a halálbüntetés visszaállításának kérdése. Jogilag erre nincs lehetőség, mivel az Európai Unión belül nem megengedhető ez az eljárás, mégis sokan támogatnák a hírességek közül is. Többen a Hír24-nek mondták el, hogyan büntetnék meg Szita Bence gyilkosait, ám az indulatok azóta sem csitultak, egyre több ismert ember fejti ki a tragikus üggyel kapcsolatos véleményét.

Lang Györgyi a TV2 Aktívjában arról beszélt, hogy bár korábban nem volt erről meggyőződve, de ma már biztos benne, hogy nem megoldás a halálbüntetés. Csisztu Zsuzsa szerint bármennyire is előjön ilyenkor az emberben a szemet szemért, fogat fogért-elv, egy demokráciában nem lehet megoldás a halálbüntetés.

Kökény Attila viszont úgy véli, a gyerekgyilkosok nem úszhatják meg annyival, mint a halálbüntetés. Havas Henrik  megerősítette, hogy az elítéltek maguk is úgy vélik, hogy inkább a halált választanák a tényleges életfogytiglan helyett.

Talán a legsarkosabb véleményt Schobert Norbi fogalmazta meg:  “Én annyira gyűlölöm az ilyen gyerekgyilkosokat, hogy én nem tudnék senkit megölni megmondom őszintén, de hogyha kapnék egy felmentést, akkor társadalmi munkában ingyen bevállalnám, mind a hármat agyonlőném nagyon szívesen” – nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik