Szórakozás

Győzikéék akár 12 évet is kaphatnak

birosag(210x140)(5).jpg (bíróság)
birosag(210x140)(5).jpg (bíróság)

A Blikk szerint menedzserük nem tud minden kiadásról számlát mutatni.

Gáspár Győző becsapta az újságírók előtt a tárgyalóterem ajtaját. Nem akart nyilvánosságot – írja a Blikk. A lap szerint a vád letöltendő börtönt javasolt a 22,5 milliós adócsalással vádolt Győzikére és nejére, akik nem járultak hozzá fotóik megjelenéséhez. Gáspárék menedzsere, B. Attila néhány napja írt vallomásában azt állította, az RTL Klub Győzike show-jának rengeteg számlával nem igazolt kiadása volt. Őt adócsalás bűnsegédletéért nem letöltendő börtönnel büntetné az ügyész.

A vád szerint a házaspár folytatólagosan, előre megtervezetten, jelentős értékre elkövetett adócsalásban, kölcsönösen egymásnak bűnsegédletében és magánokirat-hamisításban bűnös. Ez a Büntető törvénykönyv szerint 2–12 éves börtönbüntetéssel sújtható. Gáspárék nem tettek részletes vallomást, de B. Attila sem beszélt arról, hová lett a 78 millió forint, amit az RTL átutalt. A vádlott házaspár – Kolosi Péter, az RTL programigazgatójának tanúvallomása szerint – sohasem panaszkodott, hogy ingyen dolgoztak 30 epizódban – közölte az ügyész.

Győző védője szerint semmi sem bizonyítja, hogy a gázsit ügyfele megkapta. Bea ügyvédje emellett több bűncselekmény elévülésére hívta fel a bíró figyelmét. A menedzser védője pedig B. Attila bűncselekmény hiányával való felmentését kérte. Ítélet október 29-én várható.

Mint korábban megírtuk, a rapper-show-man az RTL Klubtól kapott fizetését nem tüntette fel adóbevallásaiban, járulékokat sem fizetett. Azt állította, egy fillért sem kért a szereplésért. Azt, hogy miből élt évekig, korábban azzal magyarázta, hogy egy éve meghalt anyai nagyanyja, Maris mama, akinek ő volt a kedvence, ezért folyamatosan pénzelte családját, lányainak ő vett három házat és adott összesen 196 millió forintot négy részletben.

Győzike szerint a lányainak vett házak és a készpénz után azért nem kellett semmit fizetnie, mert az övéké speciális eset volt, Maris mama náluk lakott, ők gondoskodtak róla, azt a pénzt, amit kivett a bankból és átadott, rá is költötték. A show-man biztos benne, hogy ilyenkor nem kell illetéket fizetni. Annak idején erről megkérdeztek egy ügyvédet, aki azt mondta, hogy ezek után tényleg nem szükséges semmit sem fizetniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik