Szórakozás

Csalót keres a rendőrség: műszaki cikkekkel trükközik

Bevásárlóközpontok parkolóiban csalt ki pénzt műszaki cikkeket vásárolni szándékozó személyektől.

Az eljárás eddigi adatai szerint a fényképen látható férfi az ország nagyobb városaiban található bevásárlóközpontokban, valamint nagyáruházakban, mint ott dolgozó személy mutatta be magát az általa leszólított vásárlóknak, akiknek ígéretet tett arra, hogy az általuk vásárolni kívánt terméket a bolti árnál olcsóbban szerzi be. Az elkövető minden sértett esetében a vásárolni kívánt termék általa megajánlott ellenértékét átvette, és ígéretet tett arra, hogy a megbeszélt helyen és időben a terméket átvehetik, azonban erre egyetlen alkalommal sem került sor. Alkalmanként és esetenként a sértettek 20-200000 Ft-ot adtak át a férfinak.

Mivel a keresett férfi az ország több nagyvárosában is követett el bűncselekményt, így az eddig elrendelt nyomozások a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon kerültek egyesítésre. A nyomozás során az elkövető gyanúsítottkénti kihallgatása megtörtént. Ennek során beismerő vallomást tett, valamint további ötven bűncselekmény elkövetését is elismerte.

Az eljárás során szükségessé vált az elkövető további gyanúsítottkénti kihallgatása, de a férfi az idézéseket nem vette, nem veszi át, a felkutatására tett intézkedések nem jártak eredménnyel. A férfi jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Körözését elrendelte a nyomozóhatóság. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság mellett további négy rendőrkapitányság is körözi, valamennyi hasonló módszerrel elkövetett csalás miatt indított büntetőeljárásokban.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a büntetőeljárás mielőbbi eredményes lefolytatása érdekében nyilvánosságra hozza a csalással meggyanúsított férfi fotóját. A fénykép nyilvánosságra hozatalával a rendőrség egyúttal felhívja a vásárlóközönség figyelmét az elkövető által alkalmazott módszerre, a további hasonló esetek elkerülése érdekében.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói kérik, akik a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval bírnak, értesítsék a rendőrséget munkaidőben személyesen a rendőrkapitányság Dózsa György út 3. szám alatti épületben, vagy telefonon a 22/541-600-as központi számon. Munkaidőn túl vagy hétvégén hívják a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikét-tájékoztatta a Fehérvár24-et a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik