Szórakozás

Pszichés betegségéről vall Miló Viktória

A kiváló ökölvívó először beszélt arról, hogy a depressziónak egy enyhébbb változatától szenved, emiatt már orvosi segítséget is kért.

Miló Viki az RTL Klub Csak csajok című műsorában beszélt arról, hogy disztímiás. Ez a betegség nem más, mint a depressziónak egy hosszasabb lefolyású, ám kevésbé súlyos változata. Kutatások szerint kezelés nélkül az ebben szenvedő betegek tünetei idővel egyre súlyosabbak lehetnek – írja a webbeteg.hu.

Viki azt mondja, folyamatos hangulatingadozásai miatt figyeltek fel a betegségére, amiről nem szégyell beszélni. Állítja, tanítványai közül is vannak, akik hasonló problémákkal küzdenek, csak éppen nem tudnak róla. Úgy gondolja, ha nem titkolja el saját gondját, úgy másokon is segíthet.

„Sokan nem tudják, hogy én azért költöztem Nyíregyházáról Budapestre, mert ott már nagyon rossz állapotban voltam, krónikus depresszióba estem. Én magamtól nem mentem volna el pszichológushoz, de szerencsére édesanyám észrevette, nagy a gond. Lefogytam 48 kilóra, nagyon befordultam, csak az edzés és a munka volt az életemben. A pszichológus akkor azt mondta, csak környezetváltozás segíthet rajtam” – mesélte Viki, aki ma már élete legjobb döntésének tartja, hogy Budapestre költözött, mert azóta sokat javult az állapota is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik