Szórakozás
kés (kés, )

Lopni akart, majd késsel támadt a biztonsági őrre

Kunstár Csaba

2012. 09. 06. 13:02

Egy fehérvári szupermarketből egy üveg Unicumot akart elvinni két férfi.

Korábban a témában:

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves fehérvári férfivel szemben, aki miután az egyik fehérvári áruházban lefülelték, hogy lopni akar, késsel támadt a biztonsági őrre, majd elmenekült a helyszínről – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy fehérvári éjjel-nappal nyitva tartó nagyáruházból éjszaka érkezett a jelzés a rendőrség ügyeletére arról, hogy egy férfi társával bement az üzletbe, ahonnan megpróbáltak fizetés nélkül kivinni egy Unicumot úgy, hogy az áruvédelmi plakettet eltávolították róla. Amikor azonban a boltból kifelé tartottak, a biztonsági őr – aki észlelte a lopást – feltartóztatta őket, majd a biztonsági szobába akarta kísérni őket.

Egyikük elővett egy kést, és az őrre fogta, aki jobbnak látta elengedni a két férfit. A férfi még a bolt előtt is tovább hadonászott a késsel, és a hozzá legközelebb állót megfenyegette azzal, hogy leszúrja. Ez az őr ekkor elővette a nála lévő gázsprayt, majd a férfire fújta, aki ekkor a ruházatában lévő szeszesitallal együtt felült kerékpárjára, majd elhajtott a helyszínről – közölte Németh-Kész Mónika.

Az egyik biztonsági őr egy ideig követte, majd pár perc múlva az ügyeletes által a helyszínre irányított járőrök is megérkeztek, akik a menekülő férfi után eredtek. Az egyik közeli utcában sikerült elfogniuk.

A férfi még a rendőri intézkedés során is folyamatosan ellenállt, megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól. A járőrök azonban megbilincselték, és így állították elő a kapitányságra. Társát – akinek az esetet követően sikerült elmenekülnie a helyszínről, bár a rablásban tevőlegesen nem vett részt – ismert adatai alapján keresik a nyomozók – tette hozzá a szóvivő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.