Belföld

Idős asszonyt rabolt ki a győri hajléktalan

bilincs (bilincsben, )
bilincs (bilincsben, )

A győri járőrök pár órán belül kézrekerítették azt a 28 éves hajléktalan férfit, aki pénteken délelőtt egy 87 éves asszony nyakából kitépte annak arany nyakláncát. A dulakodásban az idős nyugdíjas könnyű sérülést szenvedett, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a támadót.

Az asszony belvárosi otthonába tartott hazafelé. Lépcsőházának bejárati ajtaját nyitotta, mikor a gyanúsított mellette termett és az épületbe kéredzkedett. A gyanútlan nyugdíjas készséggel beengedte leendő támadóját, aki a lépcsőházon végigszaladva gyors „terepszemlét” tartott. Mire a sértett első emeleti lakásához ért, már ismét szemben találta magát a férfival, aki se szó se beszéd falhoz szorította őt, nyakából pedig kitépte aranyláncát. Az idős nyugdíjas ellenállása közben segítségért kiáltott, melyet földszinti szomszédja hallott meg. Ő értesítette aztán a kapitányság ügyeletét.

A két asszony gyors és pontos személyleírása alapján a járőrök délután egy bevásárló központban vonták ellenőrzés alá a 28 éves gyanúsítottat, aki rendőrségen történő kihallgatásakor mindvégig tagadta tettét.

Előzetes letartóztatása mellett, ellene a Győri Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik