Szórakozás

Vádemelés a tini betörők ellen?

Óvodákba, iskolákba, üzletekbe és magánházakba tört be egy 16 és egy 17 éves makói fiú, velük szemben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a makói fiataloknak azért volt szükségük pénzre, mert megszöktek az egyik gyermekotthonból. Az éjszakákat többnyire egy nádasban töltötték, de amikor megunták a “nomád” életet, betörtek egy óvodába, ahonnan kiságyakat, takarót és párnát is loptak. Találtak egy földbe ásott bunkert is, ahová a lopott tárgyak egy részét elrejtették.

A betörések során mindig arra törekedtek, hogy az élelmiszer mellett minél több készpénzt és gyorsan eladható értékeket találjanak, mivel ezekből tartották fenn magukat. A közintézmények mellett virágüzletben, magánházakban is jártak, és kerékpárokat is elvittek, amíg a hódmezővásárhelyi nyomozók július 2-án el nem fogták őket – közölte a százados. A bűncselekmény-sorozattal csaknem félmillió forintos kárt okoztak Hódmezővásárhelyen.

A két fiatal kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy Sándorfalván is féltucatnyi bűncselekményt követtek el, amíg ott egy épülőben lévő házban töltötték az éjszakákat. Ők jártak többek között az egészségházban, az orvosi rendelőben és az idősek otthonában is. Az is kiderült, hogy a fiúk ellen Békés megyében is büntetőeljárás folyik, szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A rendőrség őrizetbe vette őket, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat. A nyomozást a rendőrség időközben befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek – írja az MTI.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik