Szórakozás

Ilyen halál vár Harry hercegre?

diana hercegnő (diana hercegnő, )
diana hercegnő (diana hercegnő, )

Mindössze harminchat évet élt és már tizenöt éve halott. Életét titkok övezték, halála is rejtélyes. Egy biztos, máig milliókra hat, mágikusan, megmagyarázhatatlanul. A szívek hercegnőjeként emlegetett Diana most lenne ötvenegy éves, rá emlékezünk.

Épp ma 15 esztendeje, hogy Diana elhunyt. Sokaknak feldolgozhatatlan a tragédia, ám legjobban a királyi család legkisebb sarját, Harryt viselte meg édesanyja elvesztése, aki sokak szerint a tragédia miatt él vad és észvesztő életet.

„Az alig tizenkét éves kisfiú talán fel sem fogta, hogy mi történt az édesanyjával. Egy szülő elvesztése a legnagyobb tragédia egy gyerek számára”- állítja a pszichológus, aki úgy véli, Harry folyamatos botrányai minden bizonnyal azért történnek, mert még nem tette túl magát édesanyja halálán.

„Amikor Diana meghalt, mindenki azt kérdezgette, hogy ki neveli majd a gyerekeket. A két kisfiú szinte a televízióból tudta meg, hogy az anyukájuk autóbalesetet szenvedett, megrázó felvételeket és képeket láttak, ami bevésődött a tudatalattijukba. Mindenki tudta, hogy a két fiúnak édesanyjuk volt a mindene, Diana egész életében arra törekedett, hogy jobb szülő legyen, mint uralkodó…Diana halála és a következmények rányomták a bélyeget a fiúk életére, amit talán már sosem fognak feldolgozni. Elképzelhető, hogy Harry egyszer akkora őrültséget csinál, a folyamatos botrányai közepette, hogy halálba kergeti önmagát. Az is kész csoda, hogy idáig megúszta épp bőrrel” – vélekedik a pszichológus.

Diana tragédiájának helyszínét, a párizsi Alma-rakpart közúti aluljáróját ma is átkozott helyként emlegetik. Az autót üldöző fotósok közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják. Léteznek összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Diánát a brit titkosszolgálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs ismert bizonyíték. Diána szeretőjének apja, Mohamed al Fayed továbbra is kitart a politikai gyilkosság feltevése mellett, és mindent megtesz ennek bizonyítása érdekében. Felreppentek olyan hírek is, hogy Diana terhes volt, vagy, hogy megrendezte saját halálát, azért, hogy boldogan éljen tovább akkori szeretőjével – olvasható a Best magazinban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik