Kultúra

Már forgatják a Diana-filmet

Az Oscar-díjra jelölt Naomi Watts főszereplésével megkezdődött Horvátországban a néhai Diana hercegnőről szóló film forgatása.

A Caught in Flight című alkotás munkálatait kedden kezdték meg Oliver Hirschbiegel rendezésében – közölte a horvát audiovizuális központ. A forgatás a fővárosban, Zágrábban, valamint az Adriai-tenger partján, Opatijában zajlik.

A film a néhai walesi hercegnő életének utolsó két évére összpontosít, és azon a teórián alapul, hogy Diana igaz szerelme egy pakisztáni származású brit orvos, Hasnat Khan volt, a hercegnő pedig csak azt követően kezdett találkozgatni a vele együtt autóbalesetben elhunyt Dodi al-Fayeddel, hogy véget ért a szívsebésszel folytatott kapcsolata. Fayed és Diana 1997-ben halt meg Párizsban.

„Nagy megtiszteltetés eljátszani ezt a szerepet. Dianát mindenhol szerették a világon, örülök, hogy én testesíthetem meg a filmvásznon” – mondta korábban a neves színésznő.

Oliver Hirschbiegel, A bukás – Hitler utolsó napjai című film rendezője korábban Jessica Chastaint szemelte ki a szerepre, de az amerikai színésznővel végül nem sikerült dűlőre jutnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik