Szórakozás

Schobert Norbi beleállt a tortacsatába

A fitneszguru szerint a szakmaiságon kívül semmit nem követett el.

Schorbert Norbert Facebook-oldalán reagált arra, hogy feljelentették rémhírterjesztésért. Mint a Bors írta, az egészséges életmód magyar apostola szerint „az ország cukormentes almatortája nem létezik”, hiszen az a termék nevezhető cukormentesnek, amelynek tíz dekájában a cukorérték nem haladja meg a fél grammot, de mivel a gabonában, gyümölcsben is legalább tízszer-hússzor több cukor van a határértéknél, így ilyen tortát nem lehet készíteni.

Ha ugyanezt a tortát ő hozná forgalomba cukormentesként, megbüntetné a versenyhivatal – tette hozzá. Az ország tortájára pályázatot kiíró szervezet érdemben nem reagált, a cukormentes tortához adalékanyagokat szolgáltató Antalicz Miklós viszont nem hagyta szó nélkül a fitneszguru állításait. Mi több, ellenlépéseket is tett: feljelentette Schobert Norbit a Miniszterelnöki Hivatalnál, valamint a III. Kerületi Rendőrkapitányságon, mondván, rémhíreivel tönkreteszi Szent István augusztus 20-ai ünnepét, amelyen először árusítják majd a díjnyertes sütiket.

Antalicz Miklós később ugyanakkor elismerte, hogy az Európai Parlament és Tanács rendeletét és a tortarecept összetevőinek cukortartalmát (5 g/szelet, azaz kb. 4,39 g/100 g) figyelembe véve Schobert Norbertnek a torta megnevezésével kapcsolatos kritikája jogos volt, ezért ő is javasolta, hogy a torta nevét változtassák meg. Schorbert ennek kapcsán az olvasókra bízta, mit tegyen a cukrász ipartestület elnöke, mindemellett maximális tiszteletét fejezte ki Antalicz Úrnak, „aki pedig esküdt ellensége”.

A „Magyarország Tortája” című pályázatot 2012-ben immár hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az akció évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre több cukrászda jelentkezik: nem véletlenül, a nyertes tortát mindig hatalmas érdeklődés kíséri. A nemzeti ünnepen egyébként idén először nemcsak a külön erre az alkalomra készülő, 25-30 ezer szelet országtortát kóstolhatják meg az érdeklődők, hanem az Ország Cukormentes Tortáját is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik