Szórakozás
vasútállomás (vasútállomás, )

Nem talál üzemeltetőt állomásai számára a MÁV

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 08. 03. 11:47

A graffitisek már összefirkálták a falakat, leülni csak a tűző napon lehet, több mosdót pedig üzemeltető híján egyáltalán nem használhatnak az utasok. Mindez a Velencei-tó melletti felújított vasútállomásokon.

A Budapest és Székesfehérvár közötti vonalat uniós pénzből újítják fel, elvileg az állomásokkal már végeztek. A MÁV át is vette az épületeket, de nem talál üzemeltetőt .

Tucatnyi falfirka található a velencefürdői vasútállomáson. Az utasok is elégedetlenek: csak itt a tűző napon tudnak leülni a padokra, a mosdót pedig egyáltalán nem használhatják. Ugyan a mosdó zárva van, a kilincset viszont már most letörték. Öt hónapja vette át a MÁV a megálló épületét, üzemeltetőt azonban még mindig nem sikerült találnia.

“Igyekeztünk megállapodni az önkormányzatokkal, hogy üzemeltessék az állomásokat, ez sajnos nem járt sikerrel, illetve kerestünk vállalkozókat, akik az üzemeltetnék a mellékhelyiségeket, de sajnos erre sem volt jelentkező” – mondta Hackl Mónika, a MÁV Zrt. szóvivője.

Velence polgármestere szerint azonban az önkormányzat, még ha szeretné, akkor sem láthatná el ezt a feladatot. Törvény tiltja, nem is vehet át állomást egyetlen egy önkormányzat sem, mert az a MÁV üzemterülete. És nincs olyan önkormányzat ma Magyarországon, amelyik önként átvenne olyan objektumot, aminek nincs meg a biztonsági rendszere – tette hozzá Oláhné Surányi Ágnes, Velence polgármestere.

A felújításért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ugyan tervezett kamerákat a vasútvonalra, azok azonban csak 2014-től működhetnek. A Budapest–Székesfehérvár vasútvonal felújítása 2009-ben kezdődött. 80 százalékos uniós támogatással összesen 181 milliárd forintból készül el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.