Szórakozás

Halálbüntetés: durvul Hajdú és Puzsér vitája

Puzsér Róbert (Puzsér Róbert)
Puzsér Róbert (Puzsér Róbert)

A Bándy-gyilkosság miatt mocskolják egymást - írja a Bors.

Hajdú Péter a Facebook-oldalán tette fel a kérdést, ki milyen büntetést szabna ki Bándy Kata gyilkosára. „Az a kérdés, mi a nagyobb büntetés ennek a büdös, mocskos, moslék gyilkosnak?! Ha élete végéig börtönben rohad vagy a kötél? Én az utóbbira szavazok!” – írja a Bors. Puzsér Róbert szerint „gyalázatos, ahogy a tévés showman a meggyilkolt Kata koporsója mellé tolakodva próbál némi extra elismerést bezsákolni”. A Cipruson nyaraló Hajdú válaszul az interneten „rosszul ébredt baromnak” nevezte Puzsért, majd a lapnak kifejtette véleményét.

A TV2 műsorvezetője szerint „Puzsér aljas módon” támadta, hiszen a „halálbüntetéssel csupán elméleti síkon” foglalkozott, tudja, hogy az EU-ban nincs jogi lehetőség a visszaállítására. Pusztán kíváncsi volt ismerősei véleményére. Hajdú szerint szégyen, „hogy médiumok leírják Puzsér szándékosan félreértelmezett, inszinuációktól hemzsegő baromságait”. Azt is sérelmezi, hogy a Puzsér által indított lavina miatt sokan rasszizmussal vádolják.


Fotó: Neményi Márton

Puzsér ennek kapcsán jelezte, hogy ő nem rasszizmussal vádolta Hajdú Pétert, hanem „vérszomjjal, felelőtlenséggel és azzal, hogy játszik az emberek érzelmeivel”. A kritikus megérti, hogy „ki akar hátrálni az embertelen és barbár véleménye mögül. De kéretik, hogy utólag ne formálja kérdéssé a felszólító módban tett uszítást, miszerint meg kell ölni Bándy Kata gyilkosát” – tette hozzá.

Puzsér nehezményezi, hogy a TV2 nem adta le ezzel kapcsolatos nyilatkozatát. Az az érzése, „nem a nyilatkozat hosszával volt gondjuk”, inkább elvtelenül asszisztálnak “a csatorna arcának sajátos performanszához Bándy ravatala körül”.

A Frizbi műsorvezetője egyébként nemcsak a közösségi oldalon, hanem az Aktív kamerái előtt is elmondta, nem gondolja, hogy Bándy Kata gyilkosának „bármilyen közegben – legyen az börtön vagy fegyház – joga van élni”. „Nem szeretnék Istent játszani és beleszólni a törvényhozásba, de ebben az esetben vissza kell állítani a halálbüntetést” – mondta.

Puzsér Róbert szerint viszont az élet, a halál isteni misztérium. Hajdúnak szégyenkeznie kell, mélyen magába szállnia, és lemosnia „a vért a kezéről, mielőtt még végleg rátapadna!” A kritikus ugyanakor az Új Ásznak elismerte, ha a rokonával történt volna ez, azt érezné, amit Hajdú mond, de nem lenne igaza!

Jelenleg a világ országai közül 90 egyáltalán nem alkalmaz halálbüntetést, 11 csak rendkívüli körülmények fennállása esetén, és 32 államban a büntetőjog része ugyan, de már legalább tíz éve nem alkalmazták. 64 államban továbbra is gyakorlat. (Az ismertté vált kivégzések 88%-át 2007-ben Kínában, Iránban, Szaúd-Arábiában, Pakisztánban és az Egyesült Államokban – azon belül Texasban – hajtották végre.)

Mint korábban a Hír24 szakértője megírta, ha lenne halálbüntetés Magyarországon – akkor a közelmúltban a móri mészárlás miatt jogerősen elítélt Kaiser Ede, már nem élte volna meg, amire az igazi tettesek előkerülnek. Mert az ugye nyilvánvaló, hogy 8 ember kivégzéséért halálra ítélték volna – ez ügyben ártatlanul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik