Szórakozás

Halálos betegségéről vallott a magyar színésznő

Esztergályos Cecília (esztergályos cecília, )
Esztergályos Cecília (esztergályos cecília, )

Ki gondolná, hogy a mindig vidám, korát meghazudtoló tempóval élő Esztergályos Cecília korábban megküzdött a halálos betegséggel.

A színésznő az RTL Klub Reflektor magazinjában mesélt arról, mit élt át. Még gyermekkorában támadta meg a kór, amely sokakkal végzett abban az időben. Ő azonban szerencsére megmenekült, sőt ma jobb formában van, mint valaha.

Azt talán sokan tudják, hogy Esztergályos Cecília a balettintézetben végzett, de azt talán nem is sejtik a tisztelői, hogy gyermekkorában miért vált számára ennyire fontossá a mozgás. A titkát most elárulta.

„13 éves voltam, amikor gyerekparalízist kaptam. Az egy borzasztó betegség, de hála istennek, kiment belőlem. Ugyanakkor az összes izmom megszűnt. Szerencsére jött egy isteni tanárnő, aki engem visszahozott az élők sorába, gyógytornával” – emlékezett vissza a rettenetes időszakra a kiváló színművész, aki azóta is rendszeresen tornázik, sőt most elhatározta, hogy másokat is megtanít arra a fajta mozgásra, amellyel magát is karban tartja.

A híresség azt mondja, a kor nem lehet mentség a lustaságra. Idősebb korban épp azért kell mozogni, hogy az ember karban tartsa azokat az izmokat, amelyek már nem úgy működnek, mint korábban – figyelmeztet Esztergályos Cecília, aki a kamerák előtt azt is megmutatta, még mindig fejen tud állni. Azt mondja, a legjobb gondolatai mindig ebben a pozícióban születnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik