Szórakozás

Társadalmi munkát végez az X-Faktor énekese

Kováts Vera számára befejeződött a tanév. Az énekesnő most már csak társadalmi munkát végez az elkövetkezendő három hétben.

Sűrű időszakot tudhat maga mögött Kováts Vera, az X-Faktor énekesnője. A fiatal lány túl van egy szakításon, és az iskolai időszak dolgozatokkal teli periódusán. Mivel Kováts Vera Waldorf iskolába jár, ezért számára már befejeződött a tanév. Ám mindez nem azt jelenti, hogy nincs több feladata ebben a félévben. Most ugyanis három hét társadalmi munka vár rá.

„Nekünk ettől a héttől kezdve nem kell bemennünk az iskolába. Helyette egy Szociális gyakorlaton kell részt vennünk. 3 héten keresztül bejárunk egy öregek otthonába vagy egy rehabilitációs intézetbe, vagy egy vakok otthonába vagy egy speciális óvodába, és ott segítünk a nevelőknek/gondozóknak/ápolóknak. Naplót kell írnunk és az ottani “főnökeink” is értékelik a munkánkat, és ez alapján a két dolog alapján kapunk majd egy jegyet. Ez ebben az évben az utolsó dolgunk” – osztotta meg rajongóival Kováts Vera, aki most egy óvodában teljesíti gyakorlatát.

„Én egy óvodát választottam . Pesten van egy beteg és fogyatékos gyerekekkel foglalkozó óvoda. Ma volt az első “munkanapom”, nagyon élveztem. Nem is mondtam volna meg ezekről a gyerekekről, hogy betegek, vagy fogyatékosak teljesen rendben voltak, amíg meg nem ismertem őket közelebbről. Nagyon könnyen alkalmazkodnak, és irtó helyesek. Egy pár óra múlva már engedték, hogy én is velük játsszak, gyurmáztunk, engedték hogy rájuk tegyem az előkét, segítettem nekik enni, fogat mosni, és végül lefeküdni… Nagyon nagyon nagyon jó volt! Imádom a gyerekeket! Majd hosszabban is mesélek, csak most mennem kell!” – számolt be új élményeiről az énekesnő, aki ma is lelkesen vetette bele magát az óvodai gyakorlatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik