Szórakozás

Előzetesben a 16 éves vásárhelyi sorozatbetörő

24.hu
24.hu

2012. 06. 01. 11:27

Elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság nyomozási bírája pénteken délelőttannak a 16 éves hódmezővásárhelyi fiatalembernek, akit 22 bűncselekménnyel gyanúsítanak.

Mint ismert, a fiú társával az elmúlt hét szerdára virradó éjszaka átmászott egy vendéglő kerítésén, majd az épületbe bejutva ellopta az ott lévő pénztárgépet és az abban lévő váltópénzt – mondta Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Szeged24-nek. Nem sokkal később egy lakóház kerítését bontották ki, ahonnan egy segédmotoros-kerékpárt vittek magukkal.

A bejelentéseket követően a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként hamarosan a rendőrök látókörébe került a 16 éves helybeli fiatalember. A beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok eredményeként szerdán reggel előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Ennek során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy március közepétől kezdve összesen 22 bűncselekményt követett el részben egyedül, részben társával, melyek többsége betörés. Különösen kedvelte a kocsmákat, az ABC-ket és a vendéglátóhelyeket, ahonnan főként készpénzt, alkoholt és dohánytermékeket lopott el. De járt a strandfürdőben, a vasútállomáson, a piacon, sőt még egy virágüzletben is. A betöréssel okozott kár egyébként jellemzően nagyobb volt, mint a lopott dolgok értéke, de ezzel nem foglalkozott, mert a bűncselekményekből származó pénzt az utolsó fillérig elköltötte.

A fiatalember azt is elismerte, hogy egy tucatnyi lezárt, illetve lezáratlan kerékpárt tulajdonított el a város különböző részeiről. Egyiket a polgármesteri hivatal elől, miközben édesanyját várta, aki az ügyeit intézte a házban.

A 16 éves gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, ügyészi indítványra a bíróság ma délelőtt egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.