Szórakozás

Sztárok guruja: Hazánkba látogat Jorge Bucay

Világszerte ismerik és szeretik, egyesek, köztük sztárok is már-már a bibliájuknak tekintik Jorge Bucay argentin pszichoterapeuta-író könyveit.

Az Életmesék, a Nyitott szemmel szeretni vagy a Levelek Claudiának egyaránt olyan kérdéseket boncolgatnak, amelyeket mi magunk is gyakran felteszünk magunknak. A szerző azonban nem szolgál konkrét válaszokkal , inkább elgondolkodtat, történeteket mesél, amelyek más megvilágításba helyezik az olvasó, illetve a páciens életproblémáját.

A ma már 17 nyelven is olvasható Bucay gondolkodása többek szerint leginkább Popper Péterére és Müller Péterére hasonlít, az argentin terapeuta afféle jó értelembe vett megmondóembernek számít az egész világon. Ereje és hitelessége többek között abban rejlik, hogy saját élettapasztalatát, személyes élményeit is a terápia, valamit a terápiás írás szolgálatába állította.

„A neurotikusnak nem terapeutára van szüksége, aki meggyógyítja, nem is apára, aki törődik vele. Egy mester kell mindössze, aki megmutatja neki, hol tévedt el az úton” – vallja Bucay, akinek sorait milliók mintegy iránytűként olvassák.

Az argentin mester munkáit mindenkinek csak ajánlani tudjuk, igazán élvezni azonban azok fogják, akik nyitottak arra, hogy nap mint nap legalább egy kis lépést tegyenek az önismeret útján.  Bucay Nyitott szemmel szeretni című könyve akár párkapcsolati önsegítő könyvként is felfogható, amely nem elméletben,  hanem egy regény cselekményét felhasználva ad tippeket arra, miként tegyük harmonikusabbá  magánéletünket.  

Jorge Bucay júniusban hazánkba látogat. A nagyközönség számára az Európa Könyvkiadó szervez egy előadást 2012. június 5-én, kedden a Puskin Mozi Metropolis termében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik