Szórakozás

Hat fiatalkorú fiú dézsmálta meg a raktárt

Járőr-polgárőr páros segítségével fogták el azt a hat fiatal fiúból álló társaságot, akik szombatra virradó éjjel betörtek Bicskén a Kossuth téren lévő élelmiszer-áruház raktárába.

A szolgálatban lévő törzszászlós és segítője, már előző nap éjjel felfigyelt a csapatra. A templom előtti padon ücsörögtek és mintha vártak volna valamire. Mint utóbb kiderült vártak is. Az alkalmas pillanatra… Tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes, a fejér megyei rendőrség szóvivője.

A Bicskei Kertvárosi Polgárőrség tagja a Bicskei Rendőrkapitányság egyik törzszászlósával látott el közös járőrszolgálatot péntekről szombatra virradó éjjel a város területén, amikor a Kossuth téren a templom előtti padon fiatalok egy csoportjára figyeltek fel. A fiúk mintha vártak volna valamire. Néhány órával később ismét arra járt a járőr-polgárőr páros, amikor az tűnt fel nekik autójuk lámpája fényében, hogy az úttal párhuzamos lánc mozog az oszlopok között. Ahogy jobban körülnéztek, mindenféle rágcsálnivalóval teli dobozok hevertek az út mellett, némelyik ép, bontatlan állapotban.

Ahogy az üzletek között haladtak, további üdítős palackokra és chipses zacskókra bukkantak. Nagyon úgy tűnt, hogy valaki kikészítette a holmikat, hogy elvigye. A kérdés már csak az volt, hogy honnan és ki. A közeli nagyáruház kerítésének támasztva egy fekete kerékpárt is láttak árválkodni, de mire megkerülték az áruházat, már nem volt ott. A sötétben egyik üzletnél sem találták erőszakos behatolás nyomát. A környéket pásztázták tovább a járőrök, amikor az Arany János utcában két fiatalra bukkantak. Mialatt őket igazoltatták, az utcába befutott a fekete kerékpár is rajta azzal a fiúval, akit késő éjjel is láttak a barátaival ücsörögni a padon. Hárman háromfélét mondtak arra a kérdésre, hogy honnan jönnek és kié a kerékpár. Az intézkedők az utca végén további három fiatalt találtak, akiknek szintén rögzítették az adatait, majd konkrét ügy híján a fiatalokat hazatessékelték a kései órán.

Hajnalban a nyitáshoz érkező dolgozók észlelték, hogy a Kossuth téren található élelmiszer-áruház hátsó raktárrészében járt valaki. A vasból készült raktárajtó volt felfeszítve, üdítők hevertek szanaszét. Ekkor értesítették a Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletét. A bejelentés nyomán a hat igazoltatott fiatalra terelődött a gyanú. Előállításukat követően valamennyit kihallgatták. Kiderült, hogy nem véletlenül lettek gyanúsak a fiúk a rendőr-polgárőr járőrpárnak. Kihallgatásuk során elismerték, hogy ők törtek be az épületbe. Az üzlet kára nyolcvanezer forint értékben megtérült. A fiatalkorú betörőknek nem volt idejük elvinni a több tízezer forint értékben kikészített üdítőt, chipset, energiaitalt, rágcsálnivalót. A leltár szerint mindössze háromezer forint értékű áru semmisült meg, e mellett azonban legalább százezer forint kár keletkezett az épületben a betörés során.

A hat fiatallal szemben büntetőeljárást indítottak a bicskei nyomozók. Valamennyi elkövető fiatalkorú, a legfiatalabb alig 15 esztendős, a legidősebb az idén év végén tölti be a tizennyolcadik életévét. Az egyik 16 esztendős fiú, fiatal kora ellenére már nem ismeretlen a rendőrök előtt. Rablás és más vagyon elleni bűncselekmény miatt folyt vele szemben büntetőeljárás. A hat fiatalkorú által elkövetett betörés ügyében indított eljárást tovább folytatja a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik