Szórakozás

Együtt marad a prügyi duó – A továbbtanulás a tét

Bár a prügyi duó énekese ingyen tanulhatna tovább, még hezitál, hogy elfogadja-e az ajánlatot. Krisztián nélkül ugyanis nem szeretne belevágni.

Megható pillanatnak lehettek szemtanúi a nézők szombat este, amikor a Csillag Születikből a prügyi duónak kellett távoznia. A fiúk megszeppenve vették tudomásul, hogy számukra véget ért a verseny. Ám kiesésük ellenére egy percig sem keseregtek. „Nem vagyunk csalódottak. Örülünk, hogy idáig eljutottunk. Ez is óriási dolog. A munka nagy része még csak most jön, most kezdődik minden” – mondta Dósa Krisztián a show-t követően.

Bár a prügyi duó énekese optimistának tűnt, akkor még nem tudta, hogyan alakul majd az életük a verseny után. „Reméljük, hogy sok fellépésünk lesz, szívesen megyünk bárhová. Azt viszont, hogy hol fogunk élni, vagy hogyan fogjuk folytatni az iskolát, még nem tudjuk. A zenélést és a tanulást nem szeretnénk abbahagyni. Azt, hogy ez hogy fog működni, még nem tudom” – nyilatkozta a Hír24-nek Krisztián, akit Ricsihez hasonlóan végig a sírás környékezett. Ám a mécses csak akkor tört el, mikor szolfézs- tanárnőjük magához ölelte a két kiscsillagot.

A fiúk ettől kezdve hosszú perceken át hullatták könnyeiket, míg tanárnőjük folyamatosan bíztatta őket. Szerinte ugyanis a legfontosabb, hogy a kiscsillagok ne adják fel, s a zenetanulást egy percre se hagyják abba. Ricsi és Krisztián tanárnőjükhöz hasonlóan vélekednek, ám anyagi lehetőségeik korlátozottak. Babos Ricsin azonban egyedülálló lehetőséget kapott. Számára most terhek nélkül valósulhatna meg a tanulás.

Hiszen a Snétberger Zenei Tehetség Központ szívesen látná őt diákjai között. Ám Ricsi még hezitál. „Nagyon örülök, hogy felfigyeltek ránk, de mi csak együtt szeretnénk menni. A központban csak zongoraoktatás van, énekoktatás viszont nincs. Így Krisztián nem jöhetne. Pedig mi együtt vagyunk jók” – nyilatkozta kissé letörten Babos Ricsi, aki nem tudja, nekivág-e továbbképzésnek. Abban azonban biztos, hogy Krisztiánnal együtt hátuk mögött hagyják szülővárosukat.

„Az biztos, hogy felköltözünk, hiszen minden munka ide köt minket. A fellépések is egyre gyűlnek, így muszáj lesz felköltöznünk. Sem anyagilag, sem az időnk szempontjából nem tudjuk vállalni a négy órás utat” – mondta Babos Ricsi, aki még mindig alig hiszi el, hogy duójuk országos népszerűségnek örvend a Csillag Születiknek köszönhetően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik