Szórakozás

Négy és fél évet kapott Damu

A nemi erőszakot testi sértésre módosította a bíró. Az ítélet jogerős.

Damu Roland 4 év 6 hónap letöltendő büntetést kapott. A vádlott majdnem elájult – tudósít a tárgyalásról percről perce a Nők Lapja Café. Az erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától az egykori sorozatszínészt. A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberi elsőfokú ítéletét, amikor hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől. Akkor súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek, most ezek közül kikerült a nemi erőszak.



A bíróság elé 13 órára tüntetést szervezett a Patent Egyesület, így nők tucatjai, sőt, akár százai is kifejezhetik nemtetszésüket a színész és az őt szerintük “gusztustalan módszerekkel” védő dr. Ruttner György ellen.

Pozitív fordulat

A Patent tüntetésén alig harmincan voltak, többségében külföldi nők – jelentette tudósítónk, aki a demonstrálók között felfedezte a millás tüntetésekről megismert Karsai Dorottyát.

A Patent képviseletében Tüdő Petra azt mondta a Hír24-nek, hogy az ügy tisztességes elbírálása miatt jöttek tüntetni, és örülnek annak, hogy a sértett – Palácsik Tímea – felvállalta az őt ért sérelmeket, és a hatóságokhoz fordult. Az ítélet hallatán Tüdő Petra úgy vélekedett, hogy a döntés pozitív fordulatot hozhat a hazai igazságszolgáltatásban. Palácsik Tímea azonban ma nem volt ott a tárgyaláson. A Hír24 információi szerint az országot is elhagyta, hogy elzárja magát az emberek és legfőképpen a sajtó érdeklődésétől.

 

Ha kíváncsi vagy a tárgyalás további részleteire, kattints ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik