Szórakozás

Exkluzív: nyilvánosan szedi szét az ügyvédi kamara VV Esztert

Elvileg bárki részt vehet Dadi Eszter fegyelmi tárgyalásán, ahol vélhetően ízekre szedi majd a VV-s ügyvédnőt a szakmai kamara. Eszter eddig mindig erősnek mutatkozott, kérdés, hogy vajon ezúttal bírja-e majd a megpróbáltatást.

A Hír24 értesülései szerint néhány napon belül a Magyar Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottsága elé állítják a ValóVilág ötödik szériájából megismert jogásznőt, Dadi Esztert. Dr. Fekete Tamás, az Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának elnöke elmondta, a tervek szerint nyilvános ülésen tárgyalják majd meg Dadi Eszter fegyelmi ügyét. Egy esetben zárják ki az érdeklődőket, ha azt maga az ügyvédnő kéri személyiségi jogaira hivatkozva. Eddig azonban erre még semmiféle utalást nem tett, pedig a szabályszerű idézést már elküldte neki a szakmai szervezet.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Az elnök bízik abban, hogy Eszter nem hátráltatja majd a fegyelmi eljárás lefolytatását, és megjelenik a tárgyaláson, amelyet elméletileg egy alkalom után is lezárhatnak, ha a tényállást egyértelműnek ítéli meg a testület. A bizottság azt vizsgálja majd, hogy az ügyvédnő hivatásához méltatlanul viselkedett-e a ValóVilág játékában.

Az ügynek igen súlyos következményei is lehetnek, ha Esztert esetleg elmarasztalják. Számíthat akár figyelmeztetésre, megrovásra, pénzbírságra, de akár az Ügyvédi Kamarából is kizárhatják. A ValóVilág jogásza azonban nem szeretné feladni a hivatását.

Korábban a hír24-nek elmondta, szerinte az ellene kezdeményezett eljárás a személyével és a körülötte lévő helyzettel, nem pedig a viselkedésével van kapcsolatban. Esztert egyébként nagyon meglepte, hogy kollégái vizsgálatot kezdeményeztek ellene, hiszen ügyvédi hivatását szüneteltette, amíg a villában volt. Ráadásul úgy gondolja, semmi olyan dolgot nem tett, ami miatt szégyenkeznie kellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik