Szórakozás

Kaszkadőr repítette magasba Claudia autóját

Több hetes precíz tervező munka és biztonsági intézkedések hada előzte meg a Jóban Rosszban egyik leglátványosabb jelenetének felvételét,amikor a kaszkadőr 110 km/h-s sebességgel repítette magasba a színésznő autóját.

A Jóban Rosszban története szerint Barbara és Alexa kocsiját egy furgon követi és próbálja lelökni az útról, mikor észreveszik, nem fog az autón a fék. Elkerülhetetlen a baleset, a fekete járművet megdobja egy bukkanó és miután többször megpördül a levegőben, az úttestre csapódik. A sikersorozat forgatókönyvíróinak fantáziáját egy profi kaszkadőrcsapat valósította meg.

„Több hetes tervező munka előzte meg magát a felvételt. Ilyenkor minden apró részletet precízen össze kell rakni, hiszen nem tudjuk megismételni az eseménysort. Nekem kaszkadőrként egy lehetőségem van, egyszer megyek rá a rámpára és pördülök meg a kocsival a levegőben, ami végül az aszfaltra csapódik.” – árulta el Gulyás Kiss Zoltán, aki kétszeres Guinness rekorder kaszkadőr. – „Ilyenkor nagyon sok dolgot kell figyelembe venni. A helyszínt, a kamerákat, hiszen fontos, hogy minden sérülés nélkül történjen, és olyan felvétel készüljön, amilyet a sorozat alkotói megálmodtak.” – tette hozzá a szakember, aki az autó biztonsági felkészítésétől kezdve minden egyes tervezési feladatból kivette a részét.

„A kollégáimmal másfél méteres pontosságra előre meg tudjuk mondani, hogy hova érkezik ilyenkor az autó, de azért van bennem izgalom, amikor rálépek a gázra. Az autó 110 km/h-s sebességgel szállt el és úgy gondolom, nagyon jól sikerült a felvétel, amit hét külső és két belső kamerával rögzítettünk. Szerencsére egy karcolás nélkül szálltam ki a ripityára tört kocsiból, de ehhez kellett a kollégák segítsége is. Ilyenkor a rendezőt, az operatőrt és engem is egy kaszkadőr-szakértő irányít, hogy minden rendben legyen. Pintér Tamás „Oroszlán” kollégám több évtizede van a szakmában, így vakon megbíztam benne ezúttal is.” – mesélte Gulyás Kiss Zoltán, aki számos kaszkadőr munkája mellett a Magyar Kaszkadőr Akadémia egyik vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik