Szórakozás

Kétszáz ember kerülhet az utcára a ValóVilág 5 miatt

Vasárnap este kiderül, ki nyeri a VV5 mesés fődíját. Egy biztos: a produkció csaknem kétszáz munkatársa állás nélkül maradhat.

Szeptember 12-én indult el az RTL Klub legnagyobb volumenű valóságshowja, amely során az indulást követően összesen tizenhatan reménykedhettek, hogy átszakítva a célszalagot, mesés fődíjjal gazdagodnak. A nyeremény: lakás, autó, havonta 1 millió forint egy éven át és egy luxusutazás. A tizenhat játékos akkor még reménykedett, a műsort készítő több száz televíziós szakember szintén. Többségüknek ugyanis szintén a VV5 hozta meg a biztos, ám csak átmeneti megélhetést, hiszen a csatorna állandó, más produkciókban is dolgozó szakemberei mellett számos “beugró”, más csatornától érkező dolgozó érkezett a VV-hez tavaly az indulás előtt. Az RTL egyik munkatársa ugyanakkor azt is megsúgta a Hír24-nek, időközben már volt olyan VV5-munkatárs, akit korábban elküldtek.

„Ha jól tudom, a VV5 rövidebb is lett, mint eredetileg tervezték, és az utóbbi hetek nézettségei sem feltétlenül hozták az elvárt szintet. Volt olyan kollégánk, aki már január 1-jén nem tudott bemenni a munkahelyére” – mondta az informátor. Ugyanakkor hozzá kell tennünk, a televíziózás világában ez nem meglepő és váratlan fordulat. Főleg az utóbbi pár évben, amikor a gazdasági válság a kereskedelmi televíziók világát is alaposan megtépázta. Információinkat a csatorna programigazgatója sem cáfolta, ugyanakkor magyarázattal is szolgált, miért kell távozniuk a kollégáiknak tömegével.

“A ValóVilág5-öt készítő stáb tagjai közül sokan kapnak munkát más RTL-es produkciókban, ugyanakkor sajnos valóban lesznek olyanok, akiknek egyelőre nem tudunk más feladatot ajánlani. Többségüket viszont kizárólag a VV5-re szerződtettük, így tudták, hogy csak erre a műsorra szól a felkérés, és jelenleg kevés más olyan produkciónk van, amelyhez olyan sok emberre van folyamatosan szükség, mint a 24 órás élő munkát kívánó ValóVilágra” – írta Kolosi Péter kérdéseinkre válaszolva, reagálva az állítólagos elbocsátásokkal, műsoridővel és nézettséggel kapcsolatos kérdésekre is: “A ValóVilág egyetlen nappal sem lett rövidebb a tervezett hossznál. Mindig minden terv eddig az időpontig szólt. Szó sincs kirúgásokról, és a nézettséggel sincs semmi bajunk, amit egyébként éppen maga a hossza is magyaráz. A VV5 ugyanis hosszabb lett az előző szériánál is.”

 

A jövő héten tehát véget ér a ValóVilág ötödik szériája. Máris elindultak a találgatások, vajon ki nyeri meg a műsor fődíját, és mire fogja költeni a nyereményét. Egyesek szerint Seherezádé a függőségének fog hódolni. Ha kíváncsi vagy, mi az, és mihez kezdhetne többi lakó a nyereménnyel, kattints ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik