Szórakozás

Szerelmespárnak adták ki magukat az adóellenőrök

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2012. 02. 17. 17:09

Szegeden egy karikaturistát és szerenádot adó muzsikusokat kaptak rajta, hogy szabálytalanul végzik tevékenységüket, és nyugtát sem adnak – tájékoztatta a Jegyinák Attila, a NAV regionális sajtóreferense.

Az adóellenőrök a megyei hirdetőújságokban leltek rá több, a Valentin-naphoz köthető hirdetésre. Ezek közül az egyik esetben egy karikaturista ajánlata keltette fel érdeklődésüket, akivel fel is vették a kapcsolatot. Az egyik adóellenőr küldött néhány képet, melyek alapján elkészült a rajz a képzeletbeli kedvesnek. Az átvételkor kiderült, hogy a művész adószám kiváltása nélkül végezte adóköteles tevékenységét, és így nyugtaadási kötelezettségének sem tudott eleget tenni.

A szerelmesek napja alkalmából a revizorok egy szerenádot is rendeltek. Az operatív ellenőrök egy esküvői hirdető portálon bukkantak rá az együttesre, melynek egyik tagjával fel is vették a kapcsolatot. Az egyik ellenőr elmondta, hogy a barátnőjét szeretné meglepni egy romantikus szerenáddal Valentin-nap estéjén. Az együttes három tagja – egy énekes, egy gitáros és egy kongás – felsorakozott az utcán, és kezdetét vette az alkalmi műsor, melyet az erkélyen várakozó adóellenőr hölgy és a hangos zenére, énekre összesereglett szomszédok végighallgattak.

A megrendelő ellenőr megköszönte a szerenádot, kifizette a zenészeknek az előre meghatározott szolgáltatási díjat, melyről azonban nem kapott bizonylatot. A társasházból kiérkező ellenőrtársával igazolták magukat és megkezdték az ellenőrzést. A zenészek először azt hitték, “kandi kamerával” filmezik őket, de hamar belátták, hogy valóban az adóhivatal ellenőreivel állnak szemben. Itt is kiderült, hogy a zenészek adószám kiváltása nélkül végezték tevékenységüket, ezért nem is volt lehetőségük nyugtát kiállítani.

Az “Valentin-napi ellenőrzések” miatt kiszabható mulasztási bírság egymillió forintig is terjedhet.
Jegyinák Attila közölte, az adóellenőrök a korábbi évekhez hasonlóan 2012-ben is a tipikus napi élethelyzetekben ellenőrzik a szolgáltató szektor sajátos területeinek nyugta-, illetve számlaadási fegyelmét, elősegítve ezzel az adóelkerülő magatartások visszaszorítását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.