Szórakozás

Visszavonul a beteg hollywoodi legenda

A tíz Oscarra jelölt A némafilmes sztárja kénytelen idő előtt befejezni karrierjét titokzatos neurológiai bántalmai miatt.

Kétségkívül a világ legnagyobb és legkedveltebb sztárja lett Uggie az utóbbi hónapokban, a sors fintora miatt azonban nem élvezhetjük már sokáig a játékát. A tízéves Jack Russell terrier ugyanis kénytelen elhagyni a showbizniszt rejtélyes idegproblémái miatt. A némafilmes és a Vizet az elefántnak című filmekben megszeretett kutyaszínész betegségének pontos okát képtelenek az orvosok megfejteni. Eddig több tucatszor megvizsgálták már, de csak azt sikerült megállapítani, hogy minél nyugodtabb, annál több motorikus idegrángása van. Szenvedni ugyan nem szenved ezek miatt, de a filmfelvételekkor hátráltatná mutatványai előadásában. Amivel a hírnevének és a produkciónak is ártana.

Trénere, Omar Von Muller ezért minden ajánlatot visszautasít, amiben újabb szerepeket ajánlanak fel Hollywood emberi tulajdonságokkal bíró négylábú kedvencének. Már csak A némafilmes promóciós megjelenéseit vállalják el. Az idei Oscar-gálát követően pedig örökre nyugdíjba megy Uggie. Persze azért utoljára még megnyitja a filmes szakma legnagyobb ünnepét Billy Crystal partnereként, és állítólag az egyik kategória nyertesét is ő tünteti majd ki az aranyszoborral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik