Szórakozás

Újra lát a savval elcsúfított modell

A sósavval leöntött Katie Piper visszakapta szeme világát egy különleges és ritka műtéti eljárásnak köszönhetően.

Csaknem négy évvel azután, hogy barátja bosszúból leöntette savval, lassan ismét teljes életet élhet Katie Piper. Az egykori modell-műsorvezető bal szemét csodával határos módon helyreállították az orvosok. Egy férfi donor, őssejt-technika és méhnyálkahártya felhasználásával Katie egy gyakorlatilag új szemet kapott, ami a műtét után három héttel már szinte tökéletesen funkcionál.

Korábban az orvosok azt mondták, hogy nincs esély a bal szeme meggyógyítására, de a Viktória királynő kórház professzorai bevállalták az eddig nem sokszor alkalmazott eljárást. Katie esetében növelte a sikertelenség kockázatát, hogy a szemszövetek nagyon elroncsolódtak a savtól. De vannak még csodák.

Ez volt Piper több századik műtétje a 2008-as történtek óta. A legtöbb beavatkozást az arcán hajtották végre, és már sebhelyet leszámítva, már csak közelről látni, a savtámadás nyomait rajta. Sőt egyes vélemények szerint a sebészek olyan jó munkát végeztek, hogy a mostani arca az új karaktere miatt még szebb is, mint a természet adta. Bár ez aligha nevezhető megfelelő kárpótlásnak az átélt traumáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik