Szórakozás

Lebuktak a makói bicikli- és csirkecombtolvajok

Egy 14 és egy 15 éves fiatalembert fogtak el a Makói Rendőrkapitányság munkatársai, akik tucatnyi kerékpárt loptak el Földeákról és a környező településekről.

Kapcsolódó cikkek

A fiatalok már Földeákra is lopott kerékpárral érkeztek január 17-én. Először nyulat akartak hajtani, de az életkoruk miatt nem engedték nekik, ezért úgy döntöttek, hogy megnézik egyikőjük korábbi faluját. A nézelődésből végül bűncselekmény-sorozat lett. Kezdetben meglovasítottak két kerékpárt. A „nagy munkában” azonban megéheztek, ezért egy bicikli csomagtartóján hagyott teli ételhordókat is elloptak. A rántott csirkecomb után megszomjaztak, ezért egy kólát is elemeltek egy kosárból, majd megitták. A nap zárásaként pedig több bicikli kerekét kiszúrták vagy leengedték.

A közelmúltban földeákon kiépítették a térfigyelő rendszert, melynek során a település frekventált részein kamerákat helyeztek el. A földeáki körzeti megbízott ezek felvételeit vitte körbe a faluban, amelyekről a helyiek felismerték az elkövetőket. Előállításuk után részletes beismerő vallomást tettek, sőt azt is elmondták, hogy az elmúlt egy évben a környező településekről is tucatnyi drótszamarat loptak el. A kerékpárok mellett lépcsőházakból cipőket is elvittek, az egyik boltból pedig legalább 50 tábla csokoládét.

Ellenük üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik