Szórakozás

Óriási tartozása van a Viszkisnek – Órákon belül szabadul

Szinte hihetetlen, de mégis igaz. Megközelítőleg 200 millió forintos tartozása van a hamarosan szabaduló Ambrus Attilának. A Viszkis azoknak a pénzintézeteknek az adósa, akiket annak idején kirabolt.

Hiába töltötte le több mint 10 éves börtönbüntetését Ambrus Attila, ez még nem jelenti azt, hogy anyagi vonzata a jövőben nincs annak, amit korábban tett. A fiatalember hat éven keresztül 30 pénzintézet kasszáját csapolta meg, így tett szert a tetemes összegre, ami mostanra adósággá avanzsált. Bár sokan szinte népi hősként emlegették a Viszkist, ő valójában mégsem az, hiszen a bűncselekményből szerzett pénzt nem a szegényeknek adta, mint például Robin Hood, hanem saját céljaira fordította, felélte. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy amit tett, az nem dicsőség, hanem bűncselekmény.

Lényeg a lényeg, Ambrus Attilának a jogerős ítélet szerint szabadulása után meg kell adnia a csaknem 200 milliós tartozását, ami bizony nem lesz egyszerű. Magyar Györgytől, a Viszkis ügyvédjétől megtudtuk, Attila ugyan végzett munkát a börtönben, amiért pénzt kapott, de a több mint 10 év alatt is csak töredékét tudta összegyűjteni a visszafizetendő összegnek. A számítások szerint maximum 1 millió forintot spórolhatott össze, azt pedig senki nem tudja pontosan, hogy egyéb félretett vagyon várja-e kint. Köztudott az is, hogy az ismert rabló a börtönben kerámiákat készített, amit szabadulása után módjában áll majd értékesíteni. Ez vélhetően szintén csak egy kisebb összeg visszafizetésére lesz elegendő.


Fotó: MTI / Balázs Attila

Magyar György álságosnak tartja azt a rendelkezést, miszerint az elítéltek szabadulásuk után sem kérhetnek pénzt a nyilatkozatokért. Ez ugyanis Ambrus Attilán vélhetően sokat segítene. Nem titok, hogy a Viszkisre máris több televízió és magazin vadászik, vélhetően jókora összeget adnának neki az első interjúért. Erre azonban jelenleg nincs mód. A rendelkezés megalkotói azzal indokolják döntésüket, hogy a bűnt ne lehessen pénzzé tenni. Ez azonban igencsak támadható érvelés, hiszen igaz, hogy áttételesen, de sok szakma képviselői élnek még a bűnből – vélekedik Magyar György, aki többek között a rendőröket és jogászokat hozta fel példaként.

Kérdés tehát, hogy a várhatóan ma éjszaka szabaduló Viszkis vajon miből és mennyi idő alatt tudja majd összeszedni a már említett 200 millió forintot? Egy biztos, nem lesz egyszerű dolga, hiszen amellett, hogy gyűjtögethet, még a megélhetését is biztosítania kell valamiből. Úgy tippeljük, hogy munkalehetőségei biztosan lesznek, hiszen a börtönben leérettségizett, sőt több szakmát is kitanult. Azt is suttogják, hogy talán saját műsora is lesz. Magyar György ebben a tekintetben nem tudott részletekkel szolgálni, hiszen ő sem ismeri Ambrus Attila szabadulás utáni terveit. Abban azonban biztos, hogy a Viszkis sokat változott a büntetése alatt, és nem az a típus, aki újrakezdené a bűnözést, miután kiengedik a börtönből. Az ismert ügyvéd úgy véli, majd a piac eldönti, hogy Ambrus Attila milyen területen tudja megvetni a lábát és miből tud jövedelemre szert tenni. Abban is biztos, hogy ismerősei, barátai nem hagyják magára a Viszkist, segítik majd abban is, hogy új életet kezdhessen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik