Szórakozás

Ezt kapja útravalóul a Viszkis

VV Gergő szerint kemény időszak vár szabadulása után a viszkis rablóra, Ambrus Attilára, aki tizenkét évet ült rablásai miatt.

Néhány hét múlva elhagyhatja a börtön falait a viszkis rabló, Ambrus Attila, aki tizenkét évnyi börtön után szívhat újra friss levegőt. Ennek kapcsán a Hír24 megkereste VV Gergőt, a ValóVilág ötödik szériájának játékosát, aki maga is megjárta a börtönt. Az egykori villalakó igazán átérzi, mi várhat szabadulása után a rablóra, akinek ezúttal jó tanáccsal tudna szolgál az újrakezdésről.

“A legfontosabb az, hogy számíthat-e azokra, akik kint várják – kezdte Gergő. – Nekem szerencsém volt, mert a családom és a barátok mindenben támogattak. Talán ez a legfontosabb dolog” – nyilatkozta a Hír24-nek VV Gergő, aki saját bőrén is megtapasztalta milyen nehéz az élet, a börtön után.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

„Én csak négy évet voltam bent, ő viszont tizenkettőt. Ezalatt annyi minden történt, hogy azt bepótolni talán nem is lehet. Nem lesz könnyű dolga, mert vissza is kell szoknia a hétköznapokba” – mondta az egykori villalakó, aki szerint a börtönmúlttal jött „népszerűség” komoly veszélyeket is rejt. „A szabadulásomkor a húgom, Dukai Regina, miatt kerültem terítékre. Hirtelen sokan vettek körül, de nagy részük álságos volt. Neki is figyelnie kell erre, hiszen biztos sokan fogják körülvenni a szabadulása után. Nagyon óvatosnak kell lennie, hogy kiben bízik meg” – tanácsolta VV Gergő, aki szerint a sorozatrabló jól kihasználta a büntetés-végrehajtási intézmény lehetőségeit. „Tanult és képezte magát. Ez még ugródeszka lehet számára a munkavállalásban, ahol szintén nem lesz egyszerű dolga, hiszen az erkölcsi bizonyítványt gyakran kérik. Keramikusként viszont lehet esélye a normális munkavégzésre” – vázolta VV Gerő, aki kitartásra biztatja a január végén szabaduló viszkist. „Kihívás lesz visszarázódnia, de menni fog. Én is azon vagyok, hogy bebizonyítsam, hogy talpra lehet állni. Ehhez kívánok sok sikert neki is!” – üzente VV Gergő a jelenleg még a börtön falai között raboskodó Ambrus Attilának

Ajánlott videó

Olvasói sztorik