Szórakozás

Betörőket kergettek, de kábítószereseket fogtak a dunaújvárosi rendőrök

Egy garázsban 77 cserép vadkendert és két termesztőt találtak.

Péntekre virradó hajnalban garázsfeltörés miatt mentek az újvárosi ügyelet járőrei a Béke téri garázssorhoz. Csupán információt akartak gyűjteni. A járőröknek feltűnt, hogy egy autó áll a késői órán az egyik garázs előtt. A garázsból jövés-menés neszei hallatszottak és fény szűrődött ki. A zajból arra lehetett következtetni, hogy többen vannak a garázsban. Bekopogtak a rendőrök az ajtón, ekkor két férfi jött ki, és velük a cannabis jellegzetes szaga- mondta a Fehérvár24-nek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A garázsban 77 cserépben vadkender nőtt

A szóvivő hozzátette: a két férfi feltűnően zavartan viselkedett. Azt mondták, hogy a garázst bérlik. A helyiség hátsó falára szellőztető rendszer volt felszerelve ventillátorral, szűrővel.

A járőrök 77 tő cannabist találtak, különböző növési fázisban, mellettük termesztéshez szükséges eszközöket.

A 30 és a 34 éves férfit előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók. Kiderült, hogy a termesztők a magokat Ausztriában vásárolták a múlt évben. Rendszeres kábítószer-fogyasztónak vallották magukat, és azt mondták: saját szükségletüket kívánták a felnevelt növényekből biztosítani.

A növények között voltak kisebbek és nagyobbak

A büntetőeljárást a két férfi ellen tovább folytatja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik