Szórakozás

Eurovíziós Dalfesztivál: ők már a döntőben vannak

Négy dal jutott tovább az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjébe. A Compact Disco, Heincz Gábor Biga és Caramel a zsűri döntése alapján került a fináléba, míg Tóth Gabit a nézők szavazták be.

Az m1 a Dal című élő műsorsorozatának első elődöntőjében tíz dal versengett a továbbjutásért. A most döntőbe jutott négy dalhoz jövő szombaton csatlakozik még négy a második elődöntő mezőnyéből. Az idei eurovíziós versenydalt a Magyar Televízió és az MTVA nyílt pályázat és háromrészes élő showműsor-sorozat útján keresi, a döntő nyertese képviselheti Magyarországot a májusi, 57. Eurovíziós Dalfesztiválon, Bakuban.

A háromrészes műsorsorozatot élőben sugározza az m1 és a Duna World csatorna. A Magyar Televízió és az MTVA közös pályázatára 202 pályázat érkezett, A Dal című magyar eurovíziós válogatóműsor két elődöntőjébe húszat válogattak be. Az elődöntőből a Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip alkotta szakmai zsűri három, a közönség egy produkciót juttat be a nyolcas döntőbe.

A közel százperces élő adásban a versenydalok mellett Bayer Friderika is színpadra lépett, aki Magyarország eddigi legsikeresebb eurovíziós dalát, a Kinek mondjam el vétkeimet? című Jeney-szerzeményt adta elő. Friderika 18 éve a negyedik helyezést érte el ezzel a számmal.

A február 4-ei második elődöntőben Anti Fitness Club: Lesz, Ami Lesz, Gyurcsik Tibor: Mozi szélesvásznon, Fábián Juli & Zoohacker: Like A Child, Kiss Gina: Chasing Dream, Monsoon: Dance, Puskás Péter : Csillagok, Sophistic: Yeah OK!, Tolvai Renáta: Élek A Szemeidben, The Kiraly’s: Untried és Veres Mónika: This Love című dala küzd meg a továbbjutásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik