Szórakozás

Elmebaj fenyegette a Viszkis rablót – Exkluzív

Sok fogvatartott elmeállapota megbomlik a hosszas börtönbüntetés alatt. Ambrus Attila hiába ült több mint 10 évet, sem pszichésen sem pedig fizikálisan nem viselte meg a bezártság.

Jelenleg úgy tűnik, hogy teljesen egészségesen, sőt megújulva szabadulhat ki Ambrus Attila a börtönből. A hírek szerint az egykori bankrabló a jövő héten hagyhatja el a börtönt. Ügyvédje, Magyar György ezt nem tudta megerősíteni, ugyanis elmondása szerint arra kérték, a szabadulás időpontjáról ne nyilatkozzon.

Azt azonban elmondta, Attila nem hibbant meg a börtönben, pedig kriminálpszichológiai tény, hogy sokakkal ez történik, ha sok időt töltenek a bv-ben. A Viszkisnek vélhetően az volt a szerencséje, hogy nem egymagában, a négy fal között tétlenül töltötte az utóbbi tíz évet. Fogvatartásának idejét megpróbálta csupa hasznos tevékenységre fordítani, többek között tanult, olvasott és kerámiákat is készített. Ezek a dolgok mind frissen tartották az elméjét és nem indult el a teljes leépülés útján.

Magyar György nem tud arról, hogy Ambrus Attilának a fogvatartása alatt komolyabb egészségügyi problémája lett volna, esetleg kórházba kellett szállítani. Ez vélhetően a Viszkis sportos előéletének is köszönhető. Jelenleg is egészséges, így ebben a tekintetben semmi akadálya nincs annak, hogy új életet kezdhessen.

A pletykák szerint a Viszkist egy hatalmas összejövetellel várják kint a barátai, ami vélhetően csak javítja majd a kedélyállapotát.

Kérdés persze, hogy a szabad életbe hogyan tud majd visszailleszkedni, ugyanis a pszichológusok szerint ez sokaknak komoly problémákat okoz. Ahhoz, hogy egy frissen szabadult ember valóban új életet tudjon kezdeni, erősnek kell lennie, hiszen a legtöbbeket bizony kirekeszti, vagy legalábbis megbélyegzi a társadalom. Nemrég például a ValóVilág exjátékosa, Dukai Gergő is erről számolt be. Neki láthatóan sikerült tiszta lapot nyitnia, kíváncsian várjuk, hogy Ambrus Attilának ez összejön-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik