Szórakozás

Hogyan szűrjük ki a hazugságot?

Ön észreveszi, ha a szemébe hazudnak? A következő tippek segítségével könnyedén kiszúrhatja majd a füllentőket.

A nonverbális kommunikáció kódolásának képességével könnyebbé tehetjük életünket. A hazug embert is egyszerűen tetten érhetjük ilyen módon. Füllentés közben jellemzően a testünkkel áruljuk el magunkat.

Szemkontaktus kerülése

Az egyik legegyértelműbb jele annak, hogy partnerünk hazudik, ha beszélgetés közben nem néz a szemünkbe. A lesütött tekintet arról árulkodik, szégyelli tettét, vagyis, azt, hogy nem mond igazat.

Száj, orr, fül

Ha valaki a száját, orrát, fülét, szemét piszkálja, dörzsöli vagy fogdossa, az szintén arra utal, hogy nem mond igazat. Ezekkel a mozdulatokkal próbálja visszatartani a hamis információt, illetve zavarát leplezné velük.

Hangszín megváltozása

Ezt a tettenérést inkább csak azoknál tudjuk alkalmazni, akiket kicsit is ismerünk, legalábbis a hangját mindenképp. Ha valakinek beszéd közben hirtelen megváltozik a hangmagassága, magasabb esetleg mélyebb lesz, arra utal, hogy füllenteni fog. Hangjának torzításával azt sugallja, mintha nem is ő beszélne, így menti ki magát bűne alól.

Matatás

Tollforgatás, gemkapocs egyenesítés, papírhajtogatás, kényszeres rendrakás az íróasztalon mind-mind olyan „elterelő hadműveletek”, melyekkel a hazug ember próbálja meg leplezni vétkességét.

Ajánlott videó

Vilmos 19 évesen egy kocsmai verekedés során megölt egy rendőrt, aki egyébként egykori osztálytársa és jó barátja is volt. Húsz év börtön után, 2005-ben szabadult, az utcára került, majd a főváros határában egy kunyhóban próbált szerencsét. Történetéről film készült, mi pedig ellátogattunk hozzá, hogy megnézzük, hogyan építtette fel újra az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.