Szórakozás

Kegyeletsértés: egyre durvul a Mary Zsuzsi-ügy

Számos elképesztő találgatás látott napvilágot halála óta Mary Zsuzsival kapcsolatban. A pletykákat leginkább a magát az énekesnő barátnőjének valló Némedi Mari generálja, aki attól sem riad vissza, hogy Zsuzsi egykori menedzserét, Sugár Andit rágalmazza.

A legutóbb a TV2 Aktívjában Némedi kijelentette, Andrea viselkedése is közrejátszott Zsuzsi halálában. Emellett azt állítja, hogy az énekesnő egy nővel élt szerelmi kapcsolatban.

Andrea a Hír24 kérdésére cáfolta Némedi állításait és képtelen vádjait, és azt is kijelentette, pert fontolgat a nő ellen, aki folyamatosan gyalázza Zsuzsi emlékét. Az óvónőként dolgozó menedzser korábban egy hangfelvételt juttatott el hozzánk, amelyből fekete-fehéren kiderül, Zsuzsi nem ismerte Némedit. Sugár Andi azt állítja, Mari az énekesnő halálával szeretne ismertséget szerezni magának, ami már-már kegyeletsértő.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

A menedzser a Hír24-nek elmesélte, hogy nem csak ő, de barátai is mélységesen felháborodtak Némedi viselkedésén, akik nyílt levélben, a legnagyobb közösségi portálon kérték az asszonyt, hogy fejezze be képtelen nyilatkozatait:

„Kedves Mari! Szeretnélek itt a fb. üzenőfaladon megkérni arra, hogy  állj le Andiról és M. Zsuzsiról. Két évvel ezelőtt ugyanezt a médiaturnét csináltad végig Zsuzsi hátán, hazug állításokkal és vádakkal. Ma ismételten vádaskodsz, szereplési vágyban égsz, és ehhez  felhasználod Mary Zsuzsi halálát. Szánalmas. Ha akkora barátnő voltál,
akkor megmutatjuk neked, mi az a barátság. A baráti társaságunk egy emberként kiáll Andiért és Zsuzsi emlékének méltó megőrzésért és vállaljuk, hogy elmesélünk mindent a ti állítólagos barátságotokról, ami ugye nem tartott 10 percnél tovább, mert ennyit szánt rád Zsuzsi azon az ominózus bulin, ahova arcátlanul, hívatlanul megjelentél, tudván, hogy lesz ott olyan személy aki esetleg neked jó lesz sajtó sztorinak. Ha harc, hát legyen harc, és sajnálom a szemed, bár úgy látom annyira azért nincs baj, mert a TV2 -be be tudtál ülni. Remélem büszke vagy a teljesítményre, napi 4-5 megjelenés a sajtóban egy halott hátán…”

Ez azonban már nem olvasható, a közösségi portálon, Némedi törölte a bejegyzést.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Jogász ismerősei szerint Sugár Andi jó eséllyel megnyerhetné a pert Némedi ellen.

A Büntető Törvénykönyv szerint
Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Továbbá: Kegyeletsértés
181. § Aki halottat vagy emlékét a 179. vagy a 180. §-ban meghatározott módon meggyalázza, vétséget követ el, és az ott meghatározott büntetéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik