Szórakozás

Az RTL Klub brutálisan lekörözte a TV2-t

Soha nem látott távolságban a piacvezető RTL Klub és a második legnézettebb csatorna, a TV2. Főműsoridőben a 18-49-es korosztály körében ekkora éves nézettségbeli különbségre a kereskedelmi csatornák indulása óta nem volt példa.

Az elmúlt évben tovább növelte előnyét a piacvezető RTL Klub a TV2-vel szemben. A két csatorna éves főműsoridős átlaga közötti különbség a kereskedelmi korcsoport körében meghaladta a 10 százalékpontot az RTL Klub javára.

Az év 365 estéjéből 348-szor az RTL-t választotta a többség

Magyarországon több mint egy évtizede az RTL Klub a legnézettebb televíziós adó. 2011-ben pedig igazán kiemelkedő évet zárt a piacvezető csatorna. Tavalyi évben ugyanis a főműsoridő 95 százalékát megnyerte az RTL Klub, vagyis az év 365 estéjéből 348-szor nézték a legtöbben a csatornát. Ilyen jelentős eredményre még soha nem volt példa.


X -Faktor

10,5 százalékpontnyira nőtt a közönségarány különbsége

Az RTL Klub és a TV2 átlagos főműsoridős közönségaránya között 2010-ben 6,5 százalékpont volt a különbség, a 18-49-es korosztály körében. Ezzel szemben 2011-ben már 10,5 százalékpontnyira volt a piacvezető RTL Klub legnagyobb riválisától. Az elmúlt évben az RTL Klub 0,7 százalékponttal növelni tudta főműsoridős nézettségét annak ellenére, hogy mára már több mint 100 magyar nyelvű csatorna közül választhatnak a nézők. Eközben a tavalyi évben a TV2 3,3 százalékpontot vesztett átlagos főműsoridős közönségarányából és így a csatorna történetének legrosszabb eredményét könyvelhette el, azaz, még soha nem nézték annál kevesebben a TV2-t, mint 2011-ben. Az RTL Klub 2011-es átlagos főműsoridős közönségaránya a kereskedelmi korcsoport körében 29,8 százalék volt. Ráadásul a teljes napot vizsgálva is meggyőző az RTL Klub előnye, itt az átlagos közönségarány 21 százalék a TV2 16,8 százalékával szemben.

A 100 legnézettebb műsor az RTL Klubon

A 2011-es évben a legnézettebb műsorok tekintetében is elsöprő győzelmet aratott az RTL Klub. A 18-49 éves célcsoport körében az elmúlt év 100-as toplistáján csak és kizárólag a piacvezető csatorna produkciói szerepelnek. A dobogó első fokán az X-Faktor, a másodikon a ValóVilág, a harmadik helyen pedig a Csillag Születik epizódjai állnak. De a 100-as listán ott van az X-Faktor és a Csillag Születik összes adása és több helyet foglal el a Barátok közt, a Fókusz és a ValóVilág is.


ValóVilág 5

*Az RTL Klub a 19 és 23 óra közötti időszakot tekinti főműsoridőnek, ahogyan az Európában a legáltalánosabb és legelfogadottabb. Az adatok az AGB Nielsen Médiakutató Kft. 18-49-es korosztályt érintő mérései alapján készültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik