Szórakozás

Milliókat bukik Stohl András a börtön miatt – az állam kapja meg a pénzét?

Nem kaphat pénzt börtönnaplójáért Stohl András. Egy új törvény alapján tiszteletdíja az államot illeti.

Stohl “Őszintén” című kötete heteken át vezette a toplistákat, és az sem titok, börtönnaplóval “ünnepli” majd a szabadulását. Az RTL Klub sztárja talán már azon is morfondírozott, a második kötet sikere esetén kiknek, hogyan segít majd a mesés jövedelemmel, vagy éppen mivel lepi meg belőle szeretteit. Hiszen Buci nagy valószínűséggel még nem értesült róla: egy új törvény alapján le kell mondania tiszteletdíjáról, mely a jelek szerint az államkasszába vándorol.

Az Országgyűlés ugyanis november 14-én módosította a büntető tárgyú törvényeket. Ezek alapján a “jogerősen elítélt bűnözők, illetve hozzátartozóik januártól nem kaphatnak pénzt a bűncselekménnyel kapcsolatban tett médianyilatkozataikért, és szerzői jogi oltalom alá eső más tevékenységeikért mindaddig, míg az elítélt a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesül. Az ezzel ellentétes megállapodások semmisnek tekinthetők, a bennük meghatározott összeg az államot illeti”.

Szalai Vivien, a Stohl-kötetek szerzője a Hír24-nek elárulta, a színészt szerződés köti a könyvre.

“Hogy pontosan mekkora összeget tartalmaz, azt, ha tudnám, sem árulnám el” – magyarázta az írónő. – “Hetente másfél órát töltök bent nála, és nem kizárólag egy börtönnaplóra kell számítani, hiszen lesz benne számos meglepetés és csavar is.”

Stohl ügyvédjét is megkerestük az új jogszabály kapcsán. Dr. Ruttner György annyit közölt a Hír24-gyel, hogy ma (pénteken – a szerk.) látogatja meg ügyfelét, és megkérdezi őt ebben az ügyben. Ígérete szerint hamarosan Stohl András véleményéről is beszámolhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik