Szórakozás

Stohl után újabb celeb megy börtönbe?

Nem volt unalmas év 2011, legalábbis a sztárperek tekintetében. A legnagyobb port talán Stohl András börtönbüntetése kavarta, de Kovács Lázár gyerektartási perétől is jóideig hangos volt a bulvársajtó. A Hír24 összegyűjtötte a legérdekesebb eseteket.

A közvéleményt sokáig foglalkoztatta Stohl András ügye. Az ittasan és drogos állapotban karambolozó színész esetéről mindenkinek megvan a véleménye. Bár sokan fogadni mertek volna arra, hogy felfüggesztett börtönbüntetéssel megússza tettét, ám a bíróság másodfokon tíz hónap letöltendőt szabott ki rá, amiből valószínűleg csak öt hónapot kell a rácsok mögött töltenie.

Hogy mi vár Damu Rolandra, az máig bizonytalan. Az exbarátnője, Palácsik Tímea bántalmazásával vádolt színész első fokon hat év letöltendő börtönbüntetést kapott, és ráadásul minden munkáját elveszítette. A Jóban Rosszban egykori rosszfiúja abban bízik, hogy másodfokon enyhébb büntetést mérnek ki rá, sőt, több fórumon elmondta, reméli, hogy felmentik. Ennek érdekében ügyvédet is váltott, őt is ugyanaz a Ruttner György védi, akinek Stohl András is köszönheti az enyhítést.

Szalámi- és sajtlopásért citálták bíróság elé Bakács Tibor Settenkedőt. Amikor kiderült, hogy élelmiszert emelt el, a legtöbben azt hitték, a Megasztár egykori zsűritagja demonstrációs céllal követte el tettét. A híresség azonban úgy nyilatkozott, a torkosság bűnébe esett, egyszerűen éhes volt, és nem tudta volna kifizetni az ellopott ételt. Az újságíró ötvenezer forintos pénzbírságot kapott.

Zsarolással és önbíráskodással vádolták meg Majkát és Kótai Mihályt. A két híresség nagyobb pénzösszeget adott kölcsön a sportoló ismerősének, amit azóta sem kaptak vissza. Az ő esetükben ítélet még nem született, ám Majka többször beszélt arról, hogy vicc lenne, ha elítélné a bíróság.

Üzletszerű kéjelgés elősegítésének vádjával zárták Münchenben, majd Olaszországban börtönbe Keleti Györgyit. Az exminiszter legkisebb lánya ellen jó ideig nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, ám miután a külföldi börtönök kiadták, itthon folytatódott a pere. A celebmodell nyakába végül egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést sóztak.

A Himnusz szövege meggyalázásának vádjával fogták perbe Dopemant. A nemzeti jelkép megsértése miatt feljelentett rapper ügyvédje, Ruttner György kijelentette, védence nem követte el bűncselekményt. “Csupán azért, mert feldolgozta a Himnusz sorait, nem vonható felelősségre. Az, hogy a Himnusz sorai előtt és után mi hangzik el, nem számít. Ez csupán ízlés kérdése” – érvelt.

Kovács Lázár exszeretője, Andrea közös gyermekük miatt ráncigálta bíróság elé a sztárszakácsot. A bonyodalmas ügymenet során előbb azt is ki kellett deríteni, Lázár-e a kisfiú apja, később a gyerektartás összegén harcoltak a felek. Közös kisgyermekük elhelyezése miatt nyúlt hosszúra Komár László válása is, az énekes és felesége csak hosszú hónapok után tudott megegyezni a tartásdíj összegében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik