Szórakozás

Oroszlánszaporulat Kecskeméten

P. Horváth Ágnes

2011. 12. 29. 16:31

Már negyven naposak a Kecskeméti Vadaspark legújabb lakói.

A négy oroszlánkölyök Merunak a hím és Lungunak a nőstény oroszlánnak a harmadik almából született a Kecskeméti Vadasparkban. A kisoroszlánok közül három fiú valamint egy lány. A kiskölykök negyven nappal ezelőtt születtek.

A kecskeméti az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világkiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is. Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet.

Az akkori előírásoknak megfelelően elkészült a város állatkertje, mintegy három hektáron, elsősorban hazai vadak és őshonos magyar háziállatok bemutatása céljából.

Nagyobb beruházásként jött létre a tigrisház, a medveház, a majomház és az oroszlánház. Folyamatosan készülnek kifutók, madárröpdék a természetes, szép környezetben.

A kecskeméti Vadaskertben látható állatok: hüllők, madarak, bagoly, réce, gólya, páva, majmok, teve, antilopok, láma, nyúl, juh, házikecske, ragadozók, tigris, párduc, oroszlán, hiúz, mosómedve, farkas.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.