Szórakozás

Eltávozást kaphat Stohl?

Friss híreket kaptunk a börtönbüntetését töltő Stohl Andrásról. Ügyvédje, Dr. Ruttner György elmondta, hogy a színész nemrég dicséretet kapott az általa megrendezett színdarabért. Így jutalmul akár szabadságra is mehet.

A dicséret nem csak azért fontos, mert elismerték Stohl munkáját a börtönben, hanem azért is, mert első lépés lehet egy esetleges eltávozáshoz. A fogvatartottaknak ugyanis be kell járniuk egy utat börtönlétük alatt ahhoz, hogy egyáltalán szóba kerülhessen az átmeneti eltávozásuk. Ehhez szükség van szóbeli, illetve írásbeli dicséretre, amit esetleges pénzjutalom követhet. Ám automatikusan ezután sem jár az eltávozás, arra a nevelőtiszt tesz javaslatot. Azt, hogy erre számíthat-e Stohl András, ügyvédje nem tudja megjósolni, az azonban biztos, hogy a karácsonyt szerettei nélkül tölti majd a BV-ben. És mivel rokonai is csak havonta egyszer látogathatják meg, még az sem lehetséges, hogy a szeretet ünnepén bemenjenek hozzá.

Ruttner György egyébként a napokban volt a színész-műsorvezetőnél, akit jó egészségi és pszichés állapotban talált. Stohl még amiatt sem panaszkodik, hogy napi nyolc órában kemény fizikai munkát kell végeznie. Mégpedig a raktárban, ahol anyagmozgatás a feladata reggel 7 és délután 3 óra között. A színjátszásra csak az úgynevezett szabadidejében van lehetősége. Így rendezhette meg a Víg utcai srácok című darabot, amelynek nagy sikere volt a börtönlakók körében. Úgy tudjuk, hogy Stohl is rendkívüli módon élvezte ezt a munkát, amiért végül dicséretet is kapott.


Stohl bevonulása
Fotó: MTI / Beliczay László

Még egy változás történt a műsorvezető életében a napokban. Eddig kettesben élte hétköznapjait zárkatársával, de a közelmúltban beköltöztettek hozzájuk még egy férfit. Ruttner György azt mondja, az új zárkatárs sem erőszakos bűncselekmény miatt tölti büntetését és jól kijön Stohl Andrással.

A színész egyébként a börtönbevonulása előtt egészen biztosan nem számított arra, hogy ilyen hamar be tud majd illeszkedni a civil fogvatartottak közzé, akik szintén elfogadták őt. A Hír24-nek adott utolsó interjújában elmondta, fogalma sincs arról mi vár majd rá bent, és azt sem sejti, mi fogadja a kinti életben, ha letöltötte a büntetését. Ez utóbbiról nekünk azonban már hiteles információink vannak. Egészen biztos, hogy a Nemzeti Színházba és az RTL Klubhoz is visszavárják Stohl Andrást. Sőt volt kollégái szívesen meglátogatnák a börtönben is, erre azonban a szabályok miatt nincs lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik