Szórakozás

Ne lőjünk a bejárónőre!

Lehet, hogy titkolják, de a magyar celebek jelentős része tart bejárónőt – állítják a közvetítéssel foglalkozó cégek. A házinéni sokaknál családtag, de akadnak olyan hírességek is, akik a végletekig kihasználják alkalmazottjukat.

A Hír24 megtalálta az egyik magyar színész volt háztartási alkalmazottját, akit jó ideig kellett győzködni, hogy mesélje el tapasztalatait. Az asszony csak úgy vállalta a beszélgetést, hogy sem a saját nevét nem írhatjuk le, sem pedig a megbízójáét.

A magyar celeb is őrült tempóban hajt, hogy megkeresse a betevőt. Nem csoda, ha nem marad ideje házimunkára. A megoldás egy univerzális bejárónő. Ám a kapcsolat nem mindig idilli. Az egyik alkalmazott most kinyitotta a száját.

Hősnőnk, nevezzük Mari néninek, egy ismert színésznél vállalt munkát. Az idős asszony most is feldúltan mesél:

„Eleinte minden nagyon jól indult. Azt mondta, hogy egyedül él és mindent csinálnom kell nála. Ide értem a takarítást, a főzést, a vasalást. Nekem ez nem okozott gondot, mert másoknál is ez a munkám. Korábban sosem dolgoztam híres embereknél, ezért kicsit izgultam is az elején. Amikor először találkoztunk, mindent megmutatott és megállapodtunk a munkában. Azt hiszem, akkor kellett volna lelépnem, amikor az elején a fizetségen alkudozott. Ötezer forintot akartam kérni egy alkalomra, de ő kijelentette, hogy csak négyet ad. Végül belementem. Hetente kétszer jártam hozzá. Rendetlen volt, mint a férfiak többsége. Szedegetni kellett utána a zoknit, a ruhadarabokat, a mosogatóban halomra állt a mosatlan. De hát ez a dolgom. Aztán telt múlt az idő és egyszer csak használt óvszerek kezdtek megjelenni az ágy körül. Felvilágosult asszony vagyok, de ez azért nekem sok volt. A második alkalommal szépen szóltam neki, mire csúnyán kiosztott. Azt mondta, ő sem szól be nekem azért, mert a tévé teteje poros. Ez persze nem volt igaz. Aztán legközelebb már nemcsak óvszer volt a padlón, hanem egy injekciós tű is. Nem mertem megfogni, még kesztyűvel sem. A munkaadóm pár óra múlva üvöltve hívott, hogy vigyem vissza a pénzét, mert nem takarítok rendesen. Mondtam neki, hogy nem adom vissza, és többet nem megyek hozzá. Erre azt állította, hogy feljelent, mert én loptam tőle. A gyerekeim életére esküszöm, hogy ez sem volt igaz, de persze nagyon megijedtem, ezért postán visszaküldtem neki négyezer forintot. Én akkor megfogadtam, többé nem vállalok munkát híres embernél.”

Külföldön is akadnak vad bejárónősztorik. A Dallas sztárját, Victoria Principalt például beperelte a bejárónője, mert fegyvert fogott rá a színésznő. Állítólag a Pamelát alakító híresség felhúzta magát, mert alkalmazottja túl sok időt töltött kutyasétáltatással. A színésznő pénz helyett a stukkert kapta elő.

A legemlékezetesebb hollywoodi bejárónős történet azonban mégiscsak Schwarzeneggeré. Az exkormányzó az idén elismerte, hogy van egy 10 éves gyermeke, aki házasságon kívül született az egyik háztartási alkalmazottjától. Schwarzenegger nagy árat fizet a kis kalandért, ugyanis felesége elhagyta miatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik