Szórakozás

A Magyar Dal Fővárosában Muri Enikőért izgulnak

Nyíregyháza lázban ég, mindenki Muri Enikőért szorít. A polgármester és egy medve is a rajongók között. Tudósítónk izzó hangulatjelentése.

Még néhány óra és kiderül, ki nyeri az idei X-Faktort. Már csak ketten vannak versenyben: Muri Enikő és Kocsis Tibor. A szabolcsi megyeszékhely szülöttének, Muri Enikőnek szurkol, s nem csak azért, mert a lány győzelme méltó befejezése lenne ennek az évnek, hiszen 2011-ben Nyíregyháza a Magyar Dal Fővárosa. Bárkit megkérdeztünk, azt mondta: azért kell Enikőnek megnyernie az X-Faktort, mert ő a legjobb.

Természetesen vasárnap délelőtt is az X-Faktor volt a téma Nyíregyháza belvárosában. A Karácsonyi Forgatagban többen latolgatták Enikő esélyeit a győzelemre. Egy férfi elismerően szólt tiszta hangjáról, hozzátéve: ha ezt a versenyt megnyeri, az nagyon szép karrier egy 21 éves lány számára. Ő különösen azért tartja esélyesnek a győzelemre Muri Enikőt, mert színes egyéniség, bármit elénekel. Egy másik férfi szerint a Vukot is el tudná énekelni úgy, hogy – mint fogalmazott – “hanyatt esne tőle a hallgatóság”. Meg is jegyezte: annyi tehetséges ember van ebben az országban, nem is érti, hogy tarthatunk még mindig itt.

Az egyik kereskedő elmondta, hogy lánya is a Sipkay Barna szakközépiskolába járt, ahová Enikő, és már akkor mesélte neki otthon, hogy van egy lány az iskolában, aki gyönyörűen énekel. Ajándékvásárlás közben két gimis lány, Kitti és Bianka elárulta: ők már tavaly is Enikőnek szurkoltak, nagyon sajnálták akkor, amikor kiesett. Nagyon örültek, amikor idén a lány bejutott a döntőbe, ez megdobogtatta a “nyíregyházi szívüket”. Ugyanezt a véleményt osztja Kántor Mihály és felesége, Edina, akik szerint nagyon tehetséges Enikő, nem kétséges, hogy ő nyeri az X-Faktort. Baráti körben is megbeszélték már ezt. Edina, aki egyébként fodrász, hozzátette: a vendégei is az ő győzelmére számítanak.

Simon Aladár családtagjaival és barátokkal nézi az adást estéről estére. Első perctől Enikőnek szurkolnak. Ma este nyolcan-tízen ülnek a tévé elé, de ha lehet, most még jobban izgulnak a lány győzelméért. Ő ugyan személyesen nem ismeri Enikőt, de tízéves kislánya, aki táncolni, énekelni jár, már találkozott Enikővel, azt mondja, kedves, aranyos lány.

– Ő a legjobb! – állította Palicz Renáta, akinek véleményét a családban két Tóth István és egy Tóth Istvánné is osztja.

– Ő a legjobb! Nagyon reméljük, hogy ő nyeri az X-Faktort! Ő érdemelné meg a legjobban! – mondta izgatottan egyik rajongója, Kaposi Gréta, aki épp fellépésre készült vasárnap kora délután a Karácsonyi Forgatag színpadán. Csoportjuk éneket és színjátszást tanul az Arany János gimnáziumban. A gimi diákjai egy emberként szurkolnak a fináléba jutott Muri Enikőnek. Bodó Boglárka udvariasan azért hozzátette: Kocsis Tibor is nagyon jó, de Enikő szimpatikusabb. S hogy itthonról is biztassák Enikőt, előadás előtt még gyorsan összeálltak egy csoportképre.

Az X-Faktorból Nyíregyháza polgármestere, országgyűlési képviselője sem maradhat ki, Kovács Ferenc elárulta: a gyerekei az ő privát telefonjáról küldik az SMS-eket, mondván: apa, te nem biztos, hogy tudod, véletlenül eltévesztenéd, és rossz gombot nyomnál. Mint mindig, szombaton öt szavazatot küldtek, miután öttagú a család.

Kovács Ferenc a Hír24-nek elmondta: december 30-ára a Bujtosi Szabadidő Csarnokba várják koncertre az X-faktorosokat. Nagyon bízik benne, Muri Enikő lesz a győztes, ez méltó befejezése lenne ennek az évnek, hiszen 2011-ben Nyíregyháza nyerte a Magyar Dal Fővárosa címet.

Nyíregyházán a Vasgyár utcán lévő Póker Klubba várják vasárnap este a rajongókat, a helyszínt többször kapcsolják majd az élő show-ba. Egyelőre üres a klub, most még csak a tévéstáb és egy hatalmas Muri Enikős maci várja a szurkolókat, azokat, akik többed magukkal szeretnék figyelemmel kísérni a finálét.

Muri Enikő szülei, nagynénje, unokatestvére, barátnője és egy barátja az élő showban, az első sorból szurkol a nyíregyházi lánynak ma este. Barátnője, Kiss Daniella elmondta: most már pattanásig feszült a hangulat, hiszen nagyon nagy a tét. Azt is hozzátette: az élő show össze sem hasonlítható a tévéközvetítéssel, ott még tisztábban cseng Enikő hangja.

Telefonon elértük Enikő édesanyját is, aki szerint kislánya jól van, készül az esti fináléra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik