Kultúra

A tévében: még elszántabbaknak

Akik az X-faktor után, előtt, de leginkább alatt tévéznének:

Azok is az X-faktor döntőjét fogják nézni, ahol – szerintem – a legrövidebb haj lesz a fontos, nem az ész, de ez csak egy tipp. 19:00-tól az RTL Klubon tehát találkozik fél Magyarország.

De nemcsak tehetségkutatóból áll a világ (Demjén Rózsi szerint amúgy is csak a pénzről szól az egész), nem úgy a vadnyugati kalandozások, ahol becsület és hírnév forog kockán, főleg az NDK-westernekben, ahol a Harz-hegység lankáin szállingóztak alár a cserokik, mai utódjaik pedig a Manitu bocskora című filmben tértek vissza 2001-ben – német humor, német indiánok, előre! 19:25, film+ (olykor át kell kapcsolni azért az X-faktorra).

Tegyük fel, elmaradna az X-faktor döntője, az legalább akkora csapás lenne, mint 65 millió évvel ezelőtt, amikor becsapódott egy meteorit a Földbe, és kipusztított mindent, de főként a dinoszauruszokat. Mit látott volna ott egy élelmes forgatócsoport? Ma este megláthatjuk a 24 órával később: meteor-becsapódás című ismeretterjesztő filmből 20:00-tól a National Geographicon.

Az elejéről biztos lekésünk elvégre akkor hirdetnek eredményt az X-faktorban, de később is bekapcsolódhatunk Julie Delpy, a női Woody Allen filmjébe. A 2 nap Párizsban-ban egy amerikai pár a francia fővárosban megáll a lány szüleinél, és ez krízisbe sodorja a kapcsolatot – jó színészi játék, Párizs, napsütés, sok duma – 21:30, m1.

A győztes nevének tudatában kedvtől és vérmérséklettől függően más és más módokon ülönk le a tévé elé ismét, hogy az X-faktor után ismét foglalkozzunk a világ dolgaival, miután pár hónapig csak a dalokra koncentráltunk. A Duna TV Klubszoba című műsora erre alkalmasnak tűnik, hisz Banner Géza és Betlen János szobáját olyan, egymással ellentétes nézeteket valló vendégek töltik meg, mint Stumpf András, Tóta W. Árpád és Vitézy Zsófia (kiss túlerőben vannak a jobboldaliak, mivel a hvg.hu-t képviselő Tóta is (neo)konzervatív). Azért 21:55-től lesz vita, téma lesz bőven. Pl. az X-faktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik