Szórakozás

Meglepő felvételek: életben tartják Marilyn Monroe-t

Csaknem ötven éve nincs köztünk már Marilyn Monroe, mégis mindenhol őt látja az ember manapság - hála az őt majmoló sztároknak.

A mozi legnagyobb dívája, szexszimbólum és legenda Marilyn Monroe egy személyben. Így nem csoda, hogy nők ezrei próbálják a mai napig lemásolni a stílusát. A legnagyobb követőit pedig a sztárvilágban találjuk, és főként az elmúlt pár napban szaporodtak meg a híres-neves ál-Marilynek.

A legnagyobb visszhangot kiváltó Monroe-vá változás Lindsay Lohan nevéhez, vagy inkább testéhez fűződik. Hollywood börtönviselt vadvirága az amerikai Playboy lapjain próbálkozott meg példaképe megidézésével. Ez azonban a legkevésbé sem lett olyan elegáns és megkapó, mint Marilyn volt a Nyuszis Magazin első számában. Ha pedig még ma is élne mindenidők legnagyobb szőkéje, akkor valószínűleg valami ilyesmi lenne a véleménye LiLo vetkőzéséről.

Az újságárus standokon túltekintve is Marilyn utánzatokra bukkanhatunk. Ahogy Michelle Williams a My Week with Marilyn című film plakátjairól mosolyog vissza ránk. Heath Ledger gyermekének anyja állítólag tökéletes átváltozáson ment keresztül, hogy eljátszhassa nagy elődjét, és ez nemcsak külsőleg, de belsőleg is értendő. Sőt még a gesztikulációit és a járását is elsajátította. Olyannyira, hogy egy kicsit benne is maradt a szerepben, és az életben sem vetkőzte le újkeletű viselkedésformáját.

Ha pediglen New Yorkba tévedünk, akkor könnyen összefuthatunk a Nagy Alma jelenlegi legnépszerűbb lakójával, Lady GaGával, aki az újabb stílus és külső átalakításakor Marilynt tekintette példának. Vagyis azután, hogy finoman lopott Madonna dalaiból, és Diana hercegnő szellemétől kísértve retteg a paparazziktól, egy újabb legendás szőkéből sikerült ihletet merítenie.

De hogy melyikük a legjobb Marilyn Monroe 2.0? Egyikük sem. Lindsay remekül tudja bolondítani a férfiakat, Michelle rendkívül tehetséges, GaGa pedig a lábai elé kényszerítette a világot, de egyszerre egyikük sem bír eme attribútumokkal. Illetve szépségben és lehengerlő személyiségükben sem tudnak példaképük lábnyomába sem érni. Szóval jobban tennék mindannyian, ha nem rá akarnának hasonlítani, hanem a saját személyiségükkel hódítani. Bár kétségtelenül könnyebb a showbizniszben egy jól bevált recept alapján sütögetni a karrierünket, mint sem kísérletezgetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik