Szórakozás

Az első hölgy a világon, aki mozdonyt kapott

Sisi képmásaival díszítette a GYSEV Zrt. a negyedik tematikus mozdonyát. A vasúttársaság Taurusát a gödöllői Királyi Váróteremben avatták fel. Az átadóünnepségen Habsburg György főherceg is beszédet mondott.

Erzsébet magyar királynénak, közismertebb nevén Sisinek állított emléket a GYSEV Zrt. a Sisi-mozdonnyal. A királyné 175. születésnapját 2012-ben ünnepeljük, ebből az alkalomból bocsátotta első útjára a vasúttársaság a királyné arcmásaival díszített mozdonyt. Sisi maga is sokat utazott a kor legmodernebb közlekedési eszközén, Gödöllőn még várót is emeltek a királyi pár tiszteletére, itt rendezte meg a vasúttársaság a nagyszabású átadóünnepséget. Az ünnepségen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Molnár Ágnes államtitkár és Habsburg György, az utolsó magyar király – IV. Károly – unokája is beszédet mondott.

A vasúttársaság életében ez a negyedik tematikus mozdony. Tavaly Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a zeneszerző emléke előtt tisztelegtek, 2009-ben Széchenyiről, 2008-ban pedig Haydn-ról emlékeztek meg hasonlóképpen.

Németh László a dekorációt készítő, vasúti modellezéssel foglalkozó Loc&More ügyvezetője elmondta, hogy a 120 négyzetméteres fóliát 72 óra alatt feszítették fel a mozdonyra. A dekorációhoz a cég külön logót is tervezett, amely a jövő évi 175. születésnapnak szól.

A Sisi-mozdonynak keresztelt Taurus Magyarország és Ausztria egyes részein közlekedik majd az EuroCity és InterCity kocsik élén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik