Szórakozás

Ezért engedték ki Csábit

Kiengedték az előzetesből Csábi Bettinát. A döntés okáról Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtószóvivője nyilatkozott a Hír24-nek.

Sárközy Szabolcs kérdésünkre elmondta, hogy amíg november 25-én az előzetes letartóztatást a Kecskeméti Városi Bíróság rendelte el, most a másodfokú – a Bács-Kiskun Megyei – bíróság döntött a házi őrizetről. A szóvivő közölte: azért született ez az ideiglenes, enyhítő döntés, mert Csábi Bettinának két kiskorú gyermeke van, és az ő ellátásuk, amíg édesanyjuk előzetes letartóztatásban van, nem megfelelően biztosított. A házi őrizetbe helyezésnél figyelembe vették továbbá azt is, hogy az egykori sportolónő büntetlen előéletű.

A házi őrizet értelmében Csábi Bettina Baját egyáltalán nem, lakását pedig hétköznapokon délelőtt 9-11 között hagyhatja el esetleges egészségügyi gyógykezelés céljából. Sárközy Szabolcs elmondta, 2012. január 6-ig Csábi Bettina mindenképpen házi őrizetben marad, utána tárgyalják újra az ügyét.

A hat társával együtt adócsalással gyanúsított Csábi Bettina előzetes letartóztatását korábban az elrejtőzés veszélyével, valamint az eljárás jogellenes befolyásolásának veszélyével indokolták. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi közleménye szerint adócsalás miatt indult eljárás hét gyanúsított ellen, akik az eddig feltárt adatok szerint 650 millió forint kárt okoztak az államnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik