Szórakozás

Elhunyt Hollwood pszichopatája

Nem sikerült megbirkóznia a rákkal a filmtörténelem egyik legkegyetlenebb figuráját életre keltő Bill McKinney-nek.

Tucatjával tudna mindenki olyan színészeket megnevezni, akiknek neve összeforrt egyik szerepükkel, és azon kívül más alakításukra nem is nagyon emlékszik a világ. Bill McKinney is egy volt ezen aktorok közül, ennek pedig a legkevésbé sem örült. Bár több remek filmben is játszott, mindenki a Gyilkos túra szadista hegyi embereként ismerte. Ez persze nem csoda, hiszen a filmtörténelem egyik leglélekpróbálóbb jelenete, amikor megerőszakolja Ned Beatty-t.

Bár később az első Rambóban, az Esélylesőkben, illetve a korai Clint Eastwood filmek mindegyikében is bőven kitett magáért, hogy pszichopataként emlegessék. Kellemes embereket valamiért soha nem játszott.

McKinney azonban nem került az elhanyagolt színészek közé, még idős korában is rendszeresen kapott szerepeket. Karrierjében egyedül nyelőcsőrákja okozott problémát, de nem engedte, hogy a betegség teljesen megváltoztassa az életét, és hosszú éveken keresztül keményen harcolt ellene. Ám a gyilkos kór végül felülkerekedett rajta, és nyolcvan esztendős korában legyőzte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik