Belföld

A legsúlyosabb büntetés Jacko orvosának

Négy év börtönre ítélte a bíró Conrad Murray-t, a Michael Jackson haláláért felelős doktort.

Miután november 7-én, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában bűnösnek találta az esküdtszék Dr. Conrad Murray-t, a bíró ma meghozta a végső ítéletet is. Michael Pastor pedig egyáltalán nem volt elnéző Murray-val szemben, és a maximálisan kiszabható négyéves börtönbüntetésre kötelezte. Amit azonban a büntetés-végrehajtási intézetek túlzsúfoltsága, és egy új törvény miatt egy kényelmesebb, városi börtönben fog eltölteni. Illetve egész pontosan csak nagyjából a felét, mivel kell a hely az igazi bűnözőknek. A fennmaradó időt házi őrizetben ülheti le. Az ítéletbe már beleszámít az előzetes letartóztatásban töltött huszonkét nap is. Emellett később kártérítést kell majd fizetnie Jackson gyerekeinek, de a pontos összeget nem határozta meg.

A bíró az ítélethirdetés előtt elmondta, nem annak fényében hozta meg döntését, hogy Murray Michael Jackson halálát okozta. Sokkal inkább az befolyásolta, hogy a doktor többszörösen megsértette az esküjét, a gyógyszerek szabálytalan tárolásával, az énekes magára hagyásával, és hangfelvételek készítésével, amiket később felhasználhatott volna Jacko ellen. Emellett információkat hallgatott el a Jackson-család tagjai elől, akik így nem voltak tisztában Michael pontos állapotával. A tragédiát követően pedig hazudott a rendőröknek, bizonyítékokat tüntetett el, és végig tagadta a felelősségét. Egy ilyen ember a bíró szemében nem érdemli meg a kedvező elbírálást, mert nemcsak részese volt egy másik élet kioltásának, de szégyent hozott az orvostársadalomra, illetve a törvénytisztelő állampolgárokra is.

Az ügyész a maximális négy éves börtönbüntetést kérte a bírótól, illetve százmillió dollár kártérítés, plusz a temetés költségeinek megfizetését Jacko három gyerekének. Murray védője pedig felfüggesztett börtönbüntetést szeretett volna elérni záróbeszédével, mivel a doktornak szintén vannak gyermekei akiket el kell tartania. A vád által követelt összeget is nonszensznek titulálta. Ám a csaknem sírásba átcsapó szavai hatástalanok maradtak.

Murray fellebbezhet az ítélet ellen, de a büntetését azonnali hatállyal meg kellett kezdenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik