Szórakozás

Gálvölgyi János unokája egyre jobban van

A vese-transzplantáció óta sokat javult Simon állapota, aki januártól újra iskolapadba ülhet.

Egyre jobban van Gálvölgyi János unokája, Simon, aki nemrég vese-transzplantáción esett át. A kisfiú öröklött vesebetegséggel küzdött, ám hatéves korára olyan mértékben károsodott a veséje, hogy a műtét elkerülhetetlen vált. Az életmentő műtétre – melyen saját apukája volt a donor – augusztusban került sor. Simon azóta, bár steril körülmények között tölti mindennapjait, s csak szájmaszkban mozdulhat ki, egyre jobban van – írja a Bors.

„Ha minden jól megy, januárban ismét iskolapadba ülhet a fiam, jelenleg ugyanis még magántanuló” – mesélte Gálvölgyi Eszter, Simon anyukája. „Még nem dőlhetünk hátra, az elkövetkezendő hetekben az immunizálás folyamata következik, de máris sokat javult az állapota. Nagyon boldogok vagyunk!” – újságolta a boldog anyuka.

A nagypapa, Gálvölgyi János is aggódott unokájáért, azonban most már ő is látja Simon gyógyulását. Így sokkal nyugodtabb.

„Jól van az unokám, hála a Jóistennek! Nagyon örülök, hogy januártól ismét hétköznapi életet élhet” – mondta a napilapnak Gálvölgyi János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik